KÄRLEK. Ekebyhovs slottspark blir den nya platsen för Ekerös drop-in vigsel den 6 juni. Foto: Udo Schröter/Michael Folmer

Ekerö ordnar drop-in vigsel på nationaldagen

Det blir drop-in vigsel i Ekebyhovsparken på nationaldagen. Men som med så mycket annat blir årets format lite annorlunda.

  • Publicerad 11:40, 14 maj 2020

Nationaldagsfirandet i Drottningholmsparken må vara inställt men för den som vill gifta sig kommer det ändå, liksom tidigare år, ordnas drop-in vigsel i Ekerö.

Som så mycket annat är det lite annorlunda i år.

– Vi kommer vara i Ekebyhovs slottspark eftersom det är en väldigt fin plats, där vi också har bättre förutsättningar att begränsa antalet människor. Dessutom finns det vackra rum inne i slottet vi kan använda om vädergudarna inte är på vår sida, säger Amalia Sjindjapkin som är idécoach på Ekerö kommun.

Förbokning

En annan förändring är att drop-in vigslarna måste bokas i förväg. En telefonsluss kommer vara öppen den 5 juni mellan klockan 9.00 och 12.00 och den 6 juni mellan klockan 10.00 och 14.00. På så sätt hoppas kommunen kunna undvika att folk kommer och köar på sin tur att vigas. Telefonnumret kommer publiceras på kommunens hemsida den 5 juni.

Slottskaféet kommer vara stängt men Amalia Sjindjapkin välkomnar att brudparen tar med en picknick till parken, så länge alla sprider ut sig ordentligt.

– Jag hoppas att det blir ett tillfälle att fira kärleken, ett fint avbrott i den märkliga vardagen som vi är i. Men folkfesten får vi vänta med till nästa år, säger hon.

Pierre är en av Sveriges sista tältmakare

Nyheter Hässelbybon skapar allt från "sommarhus" till fjälltält Pierre Vesterlund syr alla tält som går att föreställa sig. Redan som skolpojke fick han hjälpa pappa i affären med att sy detaljerna. Nu driver han vidare företaget i Hässelby.fredag 5/6 15:50

De vill skapa en plats för lokala arbetslivet

Nyheter Ska matcha arbetssökande och lediga jobb Med det nystartade projektet Arbetsplats Mälaröarna vill sex initiativtagare matcha lokal arbetskraft med jobb på öarna. – Det kan underlätta vardagen och minska pendlingen, säger Karin Sigge.fredag 5/6 11:47

Liberalerna hoppar av Mälarökoalitionen

Nyheter "Har inte lyckats ta över makten" Planen på att få till ett maktskifte i kommunen lyckades inte. Efter två år väljer nu Liberalerna att hoppa av Mälarökoalitionen – som därmed upplöses helt.torsdag 4/6 15:23

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt