Stopp. Längre än till Nockebybron kom inte de misstänkta. Foto: Daniel Cannervik

Ekeröbo hotades i sin egen trädgård

Flera personer uppträdde nyligen hotfullt mot en kvinna i hennes egen trädgård på Mälaröarna. Därefter försvann de mot Bromma. Men vid Nockebybron stoppades de av polis.

  • Publicerad 13:40, 19 sep 2018

En vägspärr sattes upp vid Nockebybron och det gjordes en trafikkontroll.

När ett Ekeröpar skulle gå och lägga sig på lördagskvällen förra helgen gick kvinnan ut på tomten för att stänga en grind. Där mötte hon obehöriga gäster som hade tagit sig in på tomten.

– Hon konfronterades vid grinden av tre gärningsmän. Sedan lyckades hon fly in i huset och gärningsmännen flydde, säger Boxiao Pan, tillförordnad gruppchef på polisens ungdomsgrupp i Täby.

Flera polispatruller skickades ut för att få tag i personerna. Under natten lyckades polisen få tag personerna.

De flydde mot Bromma, men kom bara till Nockebybron.

– En vägspärr sattes upp vid Nockebybron och det gjordes en trafikkontroll, säger Boxiao Pan.

I den aktuella bilen satt fem personer som nu är misstänkta för brott. En av dem är hemmahörande i Vallentuna, men Boxiao Pan känner inte till om det finns någon koppling mellan de misstänkta och Ekerö.

Händelsen rubriceras som försök till rån.

– Alla fem är frigivna, men de är fortfarande misstänkta. Sedan ska vi ha fortsatt diskussion med åklagaren om hur vi går vidare i ärendet, säger Boxiao Pan.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Stort intresse för utlyst direktörsjobb

Nyheter Ansökningstiden har gått ut. Nu intensifieras rekryteringen av ny kommundirektör. – Det fanns ett 60-tal intresserade, säger Christina Thunholm, kommunens HR-chef.fredag 15/2 16:19

Krämer och kollegan grep och höll fast dieseltjuv – nu frias de

Nyheter Niklas Krämer och kollegan Leo Björkman fångade en dieseltjuv, band honom och överlämnade honom till polisen. Men gjorde de verkligen rätt? Nja, menar tingsrätten – men friar ändå.fredag 15/2 14:59

KRÖNIKA: Lite väl tidigt att få vårkänslor kanske

Krönika I måndags morse lät jag vinterjackan hänga kvar hemma i hallen. När jag gick till jobbet hade jag inte ens en tjocktröja under jackan utan nöjde mig med en skjorta. Alldeles lagom klädd för då...torsdag 14/2 8:12