Stopp. Längre än till Nockebybron kom inte de misstänkta. Foto: Daniel Cannervik

Ekeröbo hotades i sin egen trädgård

Flera personer uppträdde nyligen hotfullt mot en kvinna i hennes egen trädgård på Mälaröarna. Därefter försvann de mot Bromma. Men vid Nockebybron stoppades de av polis.

  • Publicerad 13:40, 19 sep 2018

En vägspärr sattes upp vid Nockebybron och det gjordes en trafikkontroll.

När ett Ekeröpar skulle gå och lägga sig på lördagskvällen förra helgen gick kvinnan ut på tomten för att stänga en grind. Där mötte hon obehöriga gäster som hade tagit sig in på tomten.

– Hon konfronterades vid grinden av tre gärningsmän. Sedan lyckades hon fly in i huset och gärningsmännen flydde, säger Boxiao Pan, tillförordnad gruppchef på polisens ungdomsgrupp i Täby.

Flera polispatruller skickades ut för att få tag i personerna. Under natten lyckades polisen få tag personerna.

De flydde mot Bromma, men kom bara till Nockebybron.

– En vägspärr sattes upp vid Nockebybron och det gjordes en trafikkontroll, säger Boxiao Pan.

I den aktuella bilen satt fem personer som nu är misstänkta för brott. En av dem är hemmahörande i Vallentuna, men Boxiao Pan känner inte till om det finns någon koppling mellan de misstänkta och Ekerö.

Händelsen rubriceras som försök till rån.

– Alla fem är frigivna, men de är fortfarande misstänkta. Sedan ska vi ha fortsatt diskussion med åklagaren om hur vi går vidare i ärendet, säger Boxiao Pan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kommundirektören tackar för sig

Nyheter Ekerö kommun behöver förnyelse. Det menar kommundirektören Lars Hortlund som lämnar tjänsten nästa år.måndag 15/10 8:54

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter