Ekerös nya hotell slår upp portarna

Maria Lundin är undersköterskan som bytte bransch. Nu öppnar hon hotell på Ekerö. – Jag tror verkligen på det här, säger hon.

  • Publicerad 15:09, 1 feb 2019

Jag har en jättefin uteplats där jag tänkte att jag skulle göra en boulebana och kanske ha en liten jacuzzi.

Hotell har det varit i lokalen i annan regi. Nu har portarna slagits upp för Mälarö Hotell på Bryggavägen. Bakom verksamheten står den tidigare undersköterskan Maria Lundin.

– Jag och min kamrat som var sjuksköterska startade Hotell Älvsjö 1999. Vi kände att vi ville hitta på något nytt. Vi hade det i 14 år, säger hon.

Hon har erfarenhet från flera hotell och via en tidigare kollega kom hon i kontakt med hyresvärden lokalen.

– Jag tog över den 1 januari och har renoverat och pysslat om så att det ska bli ett mysigt litet hotell, säger Maria Lundin.

Hon riktar sig till bland annat arbetare som tillfälligt jobbar i kommunen och turister.

– Många ska på kalas på helgerna. Det finns inget riktigt vanligt trestjärnigt hotell på Ekerö, säger hon.

Hotellet har 25 rum och plats för upp till 40 gäster.

– Det blir ett litet mysigt trestjärnigt hotell med frukostbuffé, säger hon.

Maria Lundin har visioner för verksamheten.

– Jag har en jättefin uteplats där jag tänkte att jag skulle göra en boulebana och kanske ha en liten jacuzzi. Sedan kanske jag ska söka öl- och vinrättigheter och ha grillning på sommaren, säger hon.

Att hotellet ligger i ett industriområde tror hon kan locka tillfälliga arbetare som jobbar i kommunen.

– De vill jag locka hit. De behöver säkert hotellrum. Sedan finns ingen affär i närheten, så jag måste ha lite till försäljning så att man kan köpa en bit mat eller en läsk, säger hon.

KRÖNIKA: Hösten är mer nystart än årsskiftet

Krönika Drygt två veckor har gått sedan vi drog igång andra halvan av tidningsåret här på MälaröDirekts redaktion. Vi har samma arbetsplats, rutiner och personal som när vi för några veckor sedan stängde ner...fredag 16/8 7:15

Skolmatsalen togs över av gamers

Nyheter Spela så mycket som möjligt i två dygn. Och sova litegrann. Förra helgen arrangerade Ekerös nya e-sportförening sitt första lan.torsdag 15/8 6:15