Ollie. Alex Nordqvist ser fram emot att se deltagarna utvecklas. Foto: Privat

Ekeröskejtare fixar eget kollo

Två skejtande 17-åringar behövde sommarjobb. Då beslöt de sig för att själva fixa ett skejtarkollo. – Det ska bli roligt att hjälpa andra med det man själv hade problem med i början, säger Oliwer Holm.

  • Publicerad 15:33, 30 maj 2018

Man kan aldrig vara bäst när man börjar.

Är du nybörjarskejtare mellan åtta och tolv år? Då kan du inleda sommarlovet med skateboardskollo.

Det är 17-åriga Alex Nordqvist och Oliwer Holm från Ekerö som ordnar det veckolånga dagslägret. De behövde ett sommarjobb och som skejtentusiaster vaknade tanken om en skejtcamp.

– Vi brinner för brädsport och vill att sporten ska bli större och utvecklas, säger Alex.

Lägret kostar 1 900 kronor för fem dagar, och i priset ingår lunch och skateboard.

– Vi tänkte börja med tio platser. Det är ju första gången vi kör det här så vi vet inte riktigt hur stort intresset är, säger Oliwer.

När de själva växte upp på Ekerö var de del i ett kompisgäng som ofta drog in till stan och skejtade. Nu kommer lägret ta avstamp lokalt.

– Vi kommer träffas vid rampen vid Träkvista och om det finns intresse från barnen så drar vi in till de olika skejtparker i Stockholm, säger Alex.

På så sätt kan barnen lära känna nytt folk och lära sig från andra, vilket är en viktig del i skejtarkulturen, menar Oliwer.

– Man kan aldrig vara bäst när man börjar. Och det är en gemenskap där alla peppar varandra att bli bättre och lära sig nya grejer. Det är kul när det kommer nya som vill åka, säger han.

Han och Alex ser fram emot att få introducera andra i skejtargemenskapen och se hur kursdeltagarna utvecklas. De hoppas att i alla fall några ska kunna göra en ”ollie”, ett hopp med brädan, vid kursens slut.

– Om de kan göra det vore det suveränt. Men vårt mål är att alla ska kunna åka, kunna pusha och åka nedför en ramp, säger Oliwer.

Till vardags går Alex Nordqvist och Oliwer Holm på snowboardgymnasium i Malung, men kommer hem lagom till lägrets början.

Ekerö skatecamp – så funkar det:

Pågår mellan 11 och 15 juni, mellan klockan 9.00 och 15.00.

Samling varje dag vid Träkvistarampen.

Riktar sig till skejtarnybörjare i åldern 8 till 12 år.

Fem dagar kostar 1 900 kronor. I priset ingår lunch och skateboard.

Barnen behöver ta med busskort, hjälm och skydd.

För mer info, kontakta Alexander och Oliwer på ekeroskatecamp@gmail.com.

Fritidshus brann ner till grunden

Nyheter En villa brann i lördags ner till grunden. Två personer fanns i huset när branden bröt ut, men de lyckades ta sig ut på egen hand.måndag 20/5 8:02

Grannar i Stenhamra störs av nytt mystiskt ljud

Nyheter Ett nytt mystiskt ljud stör Stenhamrabor på nätterna. Frågan är varifrån det kommer. Är det musteriet igen? Eller kanske vattentornet?söndag 19/5 9:15