ESS. Ekeröstjärnan Mirjam Björklund är just nu rankad på plats 318, vilket gör henne till fyra i Sverige. Foto: Svenska tennisförbundet

Ekeröstjärna tar plats i tennistrupp – igen

Ekerös tennisstjärna Mirjam Björklund är en av fem som för tredje året i rad tagits ut till landslagsturneringen Fed cup i februari.

  • Publicerad 11:49, 9 jan 2020

Mirjam Björklund är en av fem tennisspelare som kommer ingå i den svenska Fed cup-laget, när den går av stapeln i Luxemburg i början av februari.

– Det är samma lag som jag hade med med förra året. Det är ett fantastiskt bra team, både som individer och som lag, säger Fed cup-kapten Mattias Arvidsson.

Det är en preliminär uttagning men Mattias Arvidsson har ingen anledning att tro att det kommer bli några förändringar i truppen.

– Det skulle vara om det blev skador, och det måste man räkna med i idrotten. Men så länge de kan spela så är det dessa fem jag vill ha på plats i Luxemburg, säger han.

På världsrankingen är Mirjam Björklund just nu rankad på plats 318, vilket gör henne till trea i Sverige. Men rankningen har inte avgjort beslutet om nomineringen, menar Mattias Arvidsson.

– Mirjam har tagit stora steg under året. Hon vann i Borås och gjorde debut i Fed cup förra året och gjorde bra ifrån sig där. För mig var Mirjam given, oavsett hur hon rankas just nu, säger säger han.

En halv miljon ska öka ungas trygghet i sommar

Nyheter ✓Aktiviteter ✓Anställer personal ✓Feriejobb utomhus Inställda arrangemang och mer fritid riskerar att resultera i stök och otrygg miljö bland Mälaröarnas ungdomar. Det menar Lena Törnblom Löfquist, samordningschef i Ekerö. Nu läggs 500 000 kronor på...tisdag 26/5 11:40

Jungfrusund laddar för stortävling i minigolf

Nyheter Men brasklappar för coronaviruset Ett drygt år efter öppningen väntar stortävling på minigolfbanan i Jungfrusund. I slutet av augusti är planen att landets bästa ska göra upp i inofficiella SM i minigolf.måndag 25/5 11:30

Bakom kulisserna på slottsteatern som tystnade

Nyheter "Den här teatern är unik i världen" Om allt varit som vanligt hade intensiva repetitioner inför sommarens föreställningar pågått för fullt på Drottningholms slottsteater. Istället står huset tyst och tomt. Vi tittar in bakom kulisserna...fredag 22/5 14:21

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt