ESS. Ekeröstjärnan Mirjam Björklund är just nu rankad på plats 318, vilket gör henne till fyra i Sverige. Foto: Svenska tennisförbundet

Ekeröstjärna tar plats i tennistrupp – igen

Ekerös tennisstjärna Mirjam Björklund är en av fem som för tredje året i rad tagits ut till landslagsturneringen Fed cup i februari.

  • Publicerad 11:49, 9 jan 2020

Mirjam Björklund är en av fem tennisspelare som kommer ingå i den svenska Fed cup-laget, när den går av stapeln i Luxemburg i början av februari.

– Det är samma lag som jag hade med med förra året. Det är ett fantastiskt bra team, både som individer och som lag, säger Fed cup-kapten Mattias Arvidsson.

Det är en preliminär uttagning men Mattias Arvidsson har ingen anledning att tro att det kommer bli några förändringar i truppen.

– Det skulle vara om det blev skador, och det måste man räkna med i idrotten. Men så länge de kan spela så är det dessa fem jag vill ha på plats i Luxemburg, säger han.

På världsrankingen är Mirjam Björklund just nu rankad på plats 318, vilket gör henne till trea i Sverige. Men rankningen har inte avgjort beslutet om nomineringen, menar Mattias Arvidsson.

– Mirjam har tagit stora steg under året. Hon vann i Borås och gjorde debut i Fed cup förra året och gjorde bra ifrån sig där. För mig var Mirjam given, oavsett hur hon rankas just nu, säger säger han.

Här kan du träna ute på Mälaröarna

Nyheter Ella Söderberg tipsar om enkla övningar på utegym Utegym finns det runt om på Mälaröarna. Men vad gör man med alla stockar och bräder och hur kommer man igång med träningen? Vi bad vår reporter, tillika redaktionens träningsexpert, att ge oss lite...fredag 17/1 16:00

Derby: Ekebyhovskolan möts i Vi i femman

Nyheter Dags för kvartsfinal Till vardags har de klassrummen bredvid varandra i Ekebyhovskolan. Men i kväll möts de i radiohuset för att kämpa om en plats i semifinalen i Vi i Femman.torsdag 16/1 15:45

Här inleds jätteprojektet som ska säkra Stockholms el

Nyheter Elkablar grävs ned under Drottningholmsbron Elkablar, tjocka som trästammar, ska grävas ner under Stockholm, för att ge nog med elektricitet till den växande staden. Ett jätteprojekt som kommer ställa till det hela vägen från Beckomberga i...torsdag 16/1 11:20