Comeback. Tidigare sålde Michael Örtengren baguetter utanför tunnelbanan. Foto: Patrik Wirén

Ekologisk och vegetariskt kafé har öppnat i Norra Djurgårdsstaden

Förra vintern stod Michael Örtengren utanför Ropstens t-bana och sålde sina hemgjorda baguetter. Nu har han öppnat ett kafé i Norra Djurgårdsstaden tillsammans med sin fru Malin.

  • Publicerad 20:45, 10 dec 2019

"Jag har lite idéer som jag skissar på."

Så sa Michael Örtengren när ÖstermalmDirekt intervjuade honom i mars i år. Då hade han just beslutat sig för att lämna sin plats vid Ropstens t-bana där han sålde ekologisk frukost i morgonrusningen.

Nu ser vi resultatet av "skissandet".

Nu stänger frukostserveringen i Ropsten

Sedan ett par veckor tillbaka säljer han återigen sina populära baguetter, men den här gången tillsammans med sin fru i lokaler på Bobergsgatan 59.

– De har stått tomma under lång tid och vi har ofta tittat in när vi varit ute och gått med hunden. Sedan hittade min fru annonsen på Blocket. Till en början har vi bara öppet lördagar och söndagar för att testa hur det går, men sedan är tanken att vi ska ha öppet flera dagar i veckan, säger han och tillägger att de har öppet som vanligt även under jul- och nyårshelgerna.

Baguetterna i all ära, men just nu är det framför allt frukostbuffén som lockar folk till Café Grelo. Kaféet har öppet klockan 8-16 och under de första tre timmarna står den vegetariska buffén uppdukad med ägg, yoghurt, färskt bröd och goda pålägg.

Förhoppningsvis kommer de kunna erbjuda fler sittplatser framåt våren.

– Tanken är att vi även ska ha uteservering med ytterligare 16 platser, säger han.

Han serverar ekologisk frukost vid t-banan