Så här såg det ut på platsen där studentbostäderna i Spånga byggs i mars i år. Foto: Mikael Andersson

Ekonomisk kris för företaget bakom skandalbygget i Spånga

Byggföretaget Prime Living, som bygger de hårt kritiserade studentbostäderna i Spånga har stora ekonomiska problem. Idag gick bolaget ut med ett pressmeddelande där man flaggar för att likviditeten kan ta slut redan i december.

  • Publicerad 12:24, 15 nov 2018

Bygget av Prime Livings studentbostäder vid Bromstensvägen i Spånga har kantats av problem. De boende som flyttat in har riktat stark kritik mot bolaget eftersom de menar att de flyttat in på en byggarbetsplats där miljön inte är säker att röra sig i.

Studenterna i skandalbygget i Spånga har fått nog

Enorma brister i skandalbostäderna i Spånga

Projektet har dragits med förseningar och det pågår en rättstvist med en underleverantör som stämt Prime Living på 24 miljoner för att de menar att de inte fått betalt enligt överenskommelse.

Prime livings dotterbolag stäms på 24 miljoner

Dyrare än tänkt

Även hyresgästföreningen driver ett flertal ärenden mot Prime Living för boendes räkning, både enskilda och kollektiva.

De senaste månaderna har dessutom VD:n bytts ut och för två veckor sedan byttes hela styrelsen ut på en extra bolagsstämma.

Nu går Prime Living ut med att de har stora ekonomiska problem – en anledning är att Spångaprojektet blev dyrare än tänkt. Likviditeten kan ta slut redan i december – vilket innebär att företaget då inte klarar sina kostnader.

"Kortsiktigt är likviditeten ansträngd efter framförallt kostnadsöverdrag i Spångaprojektet. Den korta finansieringen kan lösas genom lån från några större aktieägare eller lån mot säkerhet i befintliga fastighetsinnehav, alternativt avyttringar från den befintliga fastighetsportföljen. Dessa diskussioner pågår med hög intensitet. Om inget av ovan alternativ genomförs kommer bolagets likviditet att ta slut under andra halvan av december", skriver Prime Living i ett pressmeddelande.

Under förmiddagen har Prime Livings aktie rasat runt 30 procent, rapporterar Dagens Industri.

Vi söker VD Hans Sandén för en kommentar.

Stockholm Direkt