Eldshow. Gycklargruppen Trix inleder Earth Hour i Bro centrum. Foto: foto: Linnéa Pettersson

Eld och musik i Bro under Earth Hour

Lördagen den 30 mars är alla välkomna till Bro centrum och Nyfiket. Earth Hour uppmärksammas med hållbarhetstal, eldshow och musik.

  • Publicerad 13:59, 26 mar 2019

I Bro inleds Earth Hour med en sprakande ljus- och eldshow. Gycklargruppen Trix kommer att underhålla framför Brohuset, klockan 20.00.

Sedan är alla välkomna in till Nyfiket, där Mattias Peterson (C), ordförande för kultur- och fritidsnämnden, ska hålla tal.

– Jag kommer att prata om att det är dags att vi alla försöker dra vårt strå till stacken. Klimatet är en viktig fråga som vi inte kan blunda för längre, säger han.

Han och Nicola Björk, hållbarhetsstrateg på Upplands-Bro kommun, har tillsammans arrangerat det här eventet, och eftersom han gillar musik så är det just det som följer efter talet.

I år är eventet förlagt på en tillgängligare plats än tidigare år, när det varit på Kvistaberg.

– Jag tycker att man ska komma om man själv vill komma lite närmare en hållbar utveckling, och för att visa att man bryr sig om miljön. Dessutom kommer det att bli riktigt bra musikunderhållning av gruppen Mind of Mark, som består av fyra elever från vår musikprofil på Upplands-Brogymnasiet, och en häftig eldshow.

Från nu på måndag, den 25 mars, fram till den 5 april pågår utställningar både i Kontaktcenter i Kungsängen och biblioteket i Bro. Där kan du få handfasta tips om vad man själv kan göra för klimatet.

Och den 28 mars, klockan 14.00-19.00, genomförs en dialog om solceller i Kontaktcenter i Kungsängen. För den nyfikna får man då veta hur man går tillväga om man vill installera solceller.

Nu kan sjuornas idéer om Bro bli verklighet

Engagemang. Att medverka i sin framtid var viktigast. Broskolans sjuor har ägnat mycket tid och engagemang åt att rita upp ett tryggare och finare Bro centrum den här terminen – och deras förslag skulle kunna bli verklighet.lördag 15/6 13:00

Familjedag och storlopp på Bro Park

På söndag den 16 juni är det ”Super Sunday”, en av sommarens absoluta höjdpunkter på Bro Park. Lopp av hög kaliber kombineras med en familjedag.lördag 15/6 9:00

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt