Bredängskrogen Tarantella har planer på att öppna igen i mitten av sommaren Foto: Claudio Britos

Eldhärjad krog återuppstår i sommar

Bredängskrogen Tarantellas dörrar har stått stängda i snart ett år till följd av brandskador efter en attack, men i sommar kan dörrarna slå upp igen.

  • Publicerad 17:18, 13 maj 2019

Det var efter ett brandattentat i juli förra året som krogen Tarantella i Bredäng centrum behövde stänga för renovering.

Enligt Tarantellas ägare Shahin Poormohadi så hade de siktat på att öppna upp igen vid årsskiftet men när hyresvärden tog över renoveringen drog det ut på tiden. Hyresvärden valde att totalrenovera hela lokalen och har nu meddelat restaurangägaren att det kommer att ta mellan 10–12 veckor innan det är klart.

– Vi har bara fått vänta på att det ska bli klart helt enkelt, säger Shahin.

Bredängsborna saknar sin krog

Bland Bredängsborna verkar saknaden av krogen vara stor.

– Det är många som har hört av sig. Folk har ringt och mejlat. Folk vill veta när vi ska öppna igen, säger Tarantellas ägare Shahin.

Restaurangen har mött en del motgångar men trots det så är Shahin positivt inställd.

– Det är nya tag och nya krafter som gäller. I slutändan är vi positiva trots det som har hänt, vi tror att det här kan bli en ny positiv start. Det är såklart tråkigt att branden hände men det har inte påverkat oss jättemycket egentligen. Vi har inte låtit det här dra ner oss.

Byter namn

Renoveringen kommer inte endast innebära att lokalen återställs till sitt forna jag. Planen är att göra om krogen och skapa ett nytt Tarantella.

– Allt kommer att vara nytt. Nya toaletter, ny bar, nytt namn. Men vad för namn det blir kan jag inte säga nu. 

Enligt krogägaren Shahin är målet att kunna öppna upp krogen till mitten av sommaren.