Nu är grillning endast tillåten på den egna tomten eller på särskilt iordningställda grillar. Foto: Linda Gren

Eldningsförbud i hela Stockholm: "Väldigt torrt i marken"

Var försiktig med var du grillar i helgen. Nu råder eldningsförbud i hela Stockholms län.

  • Publicerad 11:26, 14 jul 2017

I går eftermiddag utbröt en stor skogsbrand i Huddinge som dock enligt Torwald Snickars, sakkunnig på länsstyrelsen inte kan kopplas till dagens eldningsförbud.

– Nej, vi skulle fattat beslutet ändå. Vi gör en analys efter SMHI:s prognoser i samråd med länets räddningstjänst och ser att det är väldigt torrt i marken just nu. Det kommer också fortsätta vara varmt framöver. Det kommer regna lite på söndag men sedan kommer ytterligare varmtryck, säger han.

Eldningsförbud innebär att eldning är förbjuden utomhus. Grillning är inte heller tillåtet fritt i naturen. Däremot går det bra att tända grillen på den egna tomten eller på särskilt iordningställda grillar som är utformade så det inte finns risk för spridning.

– Vi vet inte hur länge eldningsförbudet kommer att vara men avläser brandriskprognoserna kontinuerligt, säger Torwald Snickars.

Senast det rådde eldningsförbud i Stockholm var den 26 maj. Då varade förbudet i fem dagar.

"Fortsätter det såhär kommer det att bli totalt eldningsförbud"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.