Eldsjälar. De nominerade är, från vänster, Niklas Ylipää på MSOK, Jessica Wallblom på Mälarögymnasterna och Stefan Pettersson från EBO-nätverket. Foto: Linda Blanckert

Eldsjälar gör upp om hederstitel

En första gallring är gjord. Nu återstår tre nominerade. På kommunens gala 12 mars ska årets eldsjäl utses.

  • Publicerad 16:01, 14 feb 2018

Det är alltid kul att bli uppmärksammad.

Någon som med brinnande entusiasm och på ideell basis bidragit till kommunens kultur-, idrotts- och föreningsliv. En sådan person utses varje år till Årets eldsjäl av Ekerö kommuns kultur- och fritidsnämnd.

I år är de nominerade Niklas Ylipää på Mälarö skid- och orienteringsklubb (MSOK), Jessica Wallblom på Mälarögymnasterna och Stefan Pettersson från EBO-nätverket.

– Det är alltid kul att bli uppmärksammad och att klubben får uppmärksamhet, säger Niklas Ylipää.

Han är ordförande för ungdomssektionen och hans driv kommer dels från sitt eget intresse för skidåkning, men också ur ett engagemang för unga.

– Jag har en bakgrund som polis och jag ville bidra till ungdomsverksamhet. Jag tycker jag gör det bäst i det här sammanhanget, säger han.

Han har bland annat drivit projektet ”Alla på snö”, där kommunens unga bjuds in för att prova på skidåkning.

– Jag har som målsättning att skapa en skidkultur på Ekerö för jag tycker barnen är inne så mycket. En utomhusidrott tycker jag är bra för hälsa och själ, säger han.

Stefan Pettersson tycker att det är roligt att vara nominerad. Han är aktiv i Mälaröarnas EBO-grupp som hjälper ensamkommande ungdomar som fyllt 18 år under asylprocessen att hitta boende i kommunen.

– Jag har väl tänkt att det är de i vårt EBO-nätverk som är eldsjälarna, de som har inneboende hos sig. Själv har jag sett mig själv som administratör. Det är först nu som jag börjar inse att det jag gör också är av vikt, säger han.

Att han engagerat sig i EBO-närverket beror på att han ser att han gör nytta.

– Det gör en stor skillnad för dessa ungdomar att kunna stanna kvar i sin trygghet bland kompisar och skola. Det kan kanske bli bra någon annanstans också, men ofta blir det inte det, säger han.

Mälarö Tidning har sökt Jessica Wallblom.

Ur motiveringarna:

Niklas Ylipää: ”Lägger ned enormt med tid och engagemang och är med och fixar läger, skjutsar barn till konstsnöspår i länet och ledordet är att alla ska ha roligt.”

Jessica Wallblom: ”Har med sitt brinnande engagemang och förmåga att entusiasmera varit med och skapat möjlighet för 100-tals av kommunens barn och ungdomar att träna gymnastik.”

Stefan Pettersson: ”Engagerad, inlyssnande och påläst är återkommande adjektiv från politiker, tjänstemän och medborgare om Stefan.”

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Låg arbetslöshet ger Ekerö delat länsrekord

Nyheter Ekerö kommun sitter på delad första plats som den i länet med lägst arbetslöshet. En ny rapport visar på god konjunktur i hela Stockholm.onsdag 23/5 15:51

Nedlagt galleri öppnar igen

Nyheter I vintras lades verksamheten ner. Efter ett knappt halvår öppnar det som tidigare hette Hantverksstallet. I helgen väntar öppning av galleriet.tisdag 22/5 16:53

Roslagsvatten: Vattna på kvällstid

Nyheter Vatten. Mycket vatten går i värmen Maj har varit ovanligt varm och torr. Så ser det ut att fortsätta. Nu ber Roslagsvatten om varsamt vattnande.tisdag 22/5 15:15

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter