Minnen. Irmgard Kaiser har sparat mängder med foton från resorna hon har gjort till Sri Lanka. Foto: Lisa Halldén

Eldsjälen tackar för sig med en sista resa

En epok närmar sig sitt slut. Snart väntar sista stödresan för Irmgard Kasier och Stödföreningen Sri Lankafaddrar.

  • Publicerad 16:17, 19 jan 2018

Jag har upplevt andra världskriget.

I drygt 40 år har Stenhamrabon Irmgard Kaiser engagerat sig för barn i Sri Lanka. Genom åren har hon genom insamlingar bidragit till att hundratals barn har fått hjälp med bland annat skolgång, vattenbrunnar och mat.

– Min första resa var 1977. Då reste jag ner med en väninna och kände ”det här vill jag göra”, säger hon.

När Irmgard Kaiser kommit hem började hon samla in pengar för att hjälpa barnen. Hon fick snabbt hjälp av barnen hon jobbade med som fritidspedagog i flera skolor på Mälaröarna.

Engagemanget kom genom egna hemska upplevelser.

– Jag har upplevt andra världskriget. Allting var sönderbombat och min pappa dog i kriget. Mamma var ensam med oss tre barn och det fanns ingen mat. När jag kom ner dit (till Sri Lanka) kom min barndom upp och jag gav mig själv ett löfte att hjälpa så länge jag kunde, säger hon.

Efter tsunamin 2004 bildades ”Stödföreningen Sri Lankafaddrar”. Nu känner Irmgard Kasier att det ideella arbetet börjar ta på krafterna. Den 24 januari reser hon till Sri Lanka där hon stannar i sex veckor.  

– Det blir sista resan för föreningen. Det känns jättejobbigt för jag måste ge dem budskapet att jag inte kan hjälpa till med lärarlöner, sjukvård och mat längre. Jag fyller 80 nästa år och har hållit på med det här halva mitt liv, säger hon.  

Irmgard Kaiser känner stor tacksamhet för den hjälp hon fått med arbetet.

– Jag vill framföra ett stort och hjärtligt tack till alla som har hjälpt mig, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

”Fet fest” utlovas innan Fabriken stänger porten

Nyheter Ekerös ungdomskulturhus Fabriken ska stänga. Men verksamheten försvinner inte tyst och stilla. – Vi slutar med flaggan i topp, säger Johan Wallnäs på Studiefrämjandet.fredag 25/5 16:00

KRÖNIKA: Är du schysstast i Mälarötrafiken?

Krönika Det har handlat mycket om cyklar på senaste tiden. Om mina egna bortcyklade klenoder för två veckor sedan (fortfarande borta! Alla tips uppskattas!) och om en cykelpendlares längtan efter en smidig...fredag 25/5 15:38

SD vill få ny lokal chans

Nyheter Efter en mandatperiod som slutade med två tomma stolar laddar Sverigedemokraterna upp på nytt. Kent Einarsson är nya toppnamnet.fredag 25/5 15:29

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter