Vinnare? Någon av de här blir Årets eldsjäl. Erik Glaad, Jakob Horn, Magnus Andersson eller Johan Holm. Foto: Jonas Månsson & Linda Blanckert

Eldsjälspriset kan få dubbla vinnare

Vinter blir sommar och Erskinesalen har bytts mot Drottningholms slottspark. När Årets eldsjäl ska koras finns flera nyheter. Bland annat kan priset i år delas.

  • Publicerad 06:15, 27 maj 2019

Så klart jätte­hedrande.

I höstas stod det klart att det kommunala arrangemanget Galan, som i flera år ägt rum i Erskinesalen, läggs ner. Priser och stipendier delas i stället ut vid nationaldagsfirandet i Drottningholms slottspark.

Allmänheten har nominerat under våren och juryn presenterade nyligen de utvalda som kan få Eldsjälspriset. I år kan priset för första gången komma att delas.

Ska stärka öhockeyn

Magnus Andersson och Jakob Horn nomineras för sitt samverkansarbete mellan Skå IK och Ekerö IK:s ishockeysektioner. Arbetet har gått ut på att stärka ishockeyn på öarna.

– Det är kul såklart och innebär att någon där ute uppskattar det vi gör. Helt rätt att båda nomineras. Det är inte helt enkelt det vi har försökt göra med mycket historia i föreningarna, säger Magnus Andersson.

Även Erik Glaad, konstnärlig ledare för Kulturföreningen Schakalen som driver Skå festplats, nomineras.

– Så klart jättehedrande. Det är fint att få nomineringen, säger han.

Johan Holm från Träkvista sjöscouter gladdes åt nomineringen.

– Alltid härligt att höra att man är uppskattad. Det behöver man få veta då och då, säger han.

Nomineringen är viktig för scoutkåren.

– Vi är ett viktigt alternativ för många och en bred verksamhet där alla är välkomna. Därför känns det extra viktigt, säger Johan Holm.

Nationaldag i kunglig miljö

Precis som de senaste åren hålls kommunens officiella nationaldagsfirande i samarbete med Drottningholms slott i slottsparken.

Under dagen kommer representanter från föreningslivet att finnas på plats för att visa sina verksamheter. Dessutom bjuds det exempelvis på musikuppträdande av bland andra Blacknuss, samt tal och cirkuskonster.

Mälaröarna försvann från kartan

Nyheter En Stockholmskarta helt utan Ekerö kommuns öar. Det mötte tittarna förra veckan. Nu lovar SVT bättring.måndag 9/12 11:11