Trångt. På en av bänkarna i Ekerö centrum blockeras stora delar av ryggstödet. Det irriterar Stig Westerberg. Foto: Jonas Månsson

Elektroniska skyltar saknar bygglov

En bänk i Ekerö centrum som ska inbjuda till vila har blivit svåranvänd. Ryggstödet täcks nämligen av en stor reklamskylt. Dessutom saknas bygglov.

  • Publicerad 08:34, 8 maj 2018

Nu får man sitta längst ut och balansera om platsen bredvid är upptagen.

När Närlundaborna Eva och Stig Westerberg besöker Ekerö centrum brukar de ibland vilja sätta sig och vila efter en stund.

Längs vägen genom Ekerö centrum finns några parkbänkar att använda för just det syftet.

– Det är skönt att sitta en stund ibland, säger Närlundabon Eva Westerberg.  

Nu har hon och Stig båda reagerat på en nyuppsatt skylt utanför Kappahl, precis ovanför ena bänken.

– Där har plats tagits bort av skylten, säger Eva Westerberg.

Den stora elektroniska reklamskylten sitter nämligen precis ovanför ryggstödet. Den som vill sitta på bänken och luta ryggen kan nu inte använda ryggstödet utan får i stället skyltens kant i ryggen.

– Nu får man sitta längst ut och balansera om platsen bredvid är upptagen, säger Eva Westberg.

För att få ändra på en fasad på det sätt som har gjorts krävs bygglov. Enligt Ann-Christine Wåhlstedt Berg, kommunens byggchef, har det inte beviljats något bygglov för den aktuella platsen.

Hon vill inte kommentera ärendet mer än så när Mälarö Tidning är i kontakt med henne.  

Nu har kommunen inlett ett tillsynsärende. Det gäller även för de elektroniska reklamskyltar som är uppsatta utanför Ica-butiken i Ekerö centrum.

Nu ska handläggare på stadsbyggnadskontoret göra underlaget.

– Sedan får de inom kontoret ta beslutet om det expedieras inom kontoret eller om det blir ett ärende för nämnden. Sedan får vi se vad utredningen säger, säger Johan Elfver, kommunens kommunikationschef.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Socialchefen om krisen på Lugnet: "Vi ser allvarligt på läget"

Nyheter Lugnet. Nu vill föreningen att kommunen tar över LSS-boendet på Munsö Om LSS-boendet Lugnet på Munsö måste stänga vid årsskiftet kan Ekerö kommun få problem. Föreningen vill nu att kommunen tar över verksamheten.fredag 19/10 14:50

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter