Tester. All undersökning och provtagning av coronaviruset samordnas via infektionskliniken på Karolinska i Huddinge. Foto: Claudio Britos

Elev på gymnasieskola i Bromma coronasmittad

En elev på Blackebergs gymnasium har bekräftats smittad av coronaviruset. Men då eleven inte hade några symptom när hen befann sig i skolan, kommer ingen smittspårning göras.

  • Publicerad 16:57, 11 mar 2020

På måndagen fick Blackebergs gymnasium reda på att en elev på skolan testats positivt för coronaviruset covid-19, skriver skolan på sin hemsida.

Eleven hade varit i skolan de första dagarna efter sportlovet, och då inte haft några symptom. Men sedan en person i elevens närhet började visa symptom har eleven varit hemma.

Efter det har elevens prover visat att denne också är smittad.

Då eleven inte haft några symptom när hen var i skolan behöver det inte göras någon smittspårning på skolan, enligt rekommendationer från smittkyddsläkare.

Kontakt med familjer

Skolan har även några elever som inte är bekräftat smittade och utan symptom, men som hålls i karantän på grund av att en anhörig är smittad. På hemsidan skriver skolan att de har kontakt med de drabbade familjerna och en dialog med Stockholms stad kring hur de hanterar bekräftade fall.

Under förra veckan har skolan satt upp anslag om att hålla god handhygien, gjort extra beställningar av tvål, pappershanddukar och handsprit, städat extra noga på toaletter samt uppmanat personal och elever att vara hemma vid förkylningssymptom.