Kärrtorps gymnasium. Här gick den 20-åriga kvinnan från Farsta som omkom i flygkraschen i Iran. Foto: Linda Gren

Elev på Kärrtorps gymnasium död i flygkraschen i Iran

En 20-årig kvinna från Farsta som gick på Kärrtorps gymnasium omkom i flygkraschen i Iran i onsdags, rapporterar Mitti.

  • Publicerad 14:34, 10 jan 2020

Totalt 176 personer befann sig på det Boeing-plan som störtade utanför Irans huvudstad Teheran endast några minuter efter avgång på onsdagen. Ingen ombord överlevde kraschen och 17 personer hemmahörande i Sverige har omkommit, skriver DN.

Enligt tidningen Mitti var en 20-årig kvinna från Farsta en av dem som miste livet. Kvinnan gick på Kärrtorps gymnasium och skulle på torsdagen ha börjat vårterminen på skolan.

Skolans rektor Pernilla Ericols bekräftar att en elev har omkommit, i en skriftlig kommentar till SöderortDirekt.

"Det stämmer att vi har förlorat en elev. Vi arbetar nu utifrån vår krisplan och vårt fokus är att ta hand om varandra och erbjuda stöd till dem som behöver det", skriver hon.

Enligt Mitti kom eleven till Sverige som 16-åring 2015, men hade föräldrar och familj kvar i Iran.

Järfällabo befaras död i flygkrasch i Iran

Här massbegravdes folk när koleran lamslog Stockholm

Nyheter Parken i Söderort är fortfarande full av skelett Det var fartyget Mitchell från England som tog koleran till Sverige. På bara några veckor dog tusentals stockholmare. Många begravdes här på Kolerakyrkogården i Söderort.lördag 22/2 8:30

Stark kritik mot stängd fritidsgård i Rågsved

Nyheter "Det är politisk handlingsförlamning" I tre månader har Rågsveds fritidsgård varit stängd, utan en plan för när den kan öppna igen. Nu vill Ulf Walther, (S), att kommunstyrelsen lägger sig i saken.fredag 21/2 16:58