Kärrtorps gymnasium. Här gick den 20-åriga kvinnan från Farsta som omkom i flygkraschen i Iran. Foto: Linda Gren

Elev på Kärrtorps gymnasium död i flygkraschen i Iran

En 20-årig kvinna från Farsta som gick på Kärrtorps gymnasium omkom i flygkraschen i Iran i onsdags, rapporterar Mitti.

  • Publicerad 14:34, 10 jan 2020

Totalt 176 personer befann sig på det Boeing-plan som störtade utanför Irans huvudstad Teheran endast några minuter efter avgång på onsdagen. Ingen ombord överlevde kraschen och 17 personer hemmahörande i Sverige har omkommit, skriver DN.

Enligt tidningen Mitti var en 20-årig kvinna från Farsta en av dem som miste livet. Kvinnan gick på Kärrtorps gymnasium och skulle på torsdagen ha börjat vårterminen på skolan.

Skolans rektor Pernilla Ericols bekräftar att en elev har omkommit, i en skriftlig kommentar till SöderortDirekt.

"Det stämmer att vi har förlorat en elev. Vi arbetar nu utifrån vår krisplan och vårt fokus är att ta hand om varandra och erbjuda stöd till dem som behöver det", skriver hon.

Enligt Mitti kom eleven till Sverige som 16-åring 2015, men hade föräldrar och familj kvar i Iran.

Järfällabo befaras död i flygkrasch i Iran

SL får gratis reklamplatser av Stockholms stad

Nyheter Alla andra betalar avgift – inte SL SL dra in miljontals kronor på att sälja reklam varje år. Men vad få vet är att SL inte betalar någon avgift till Stockholms stad för reklamytorna på stadens mark. Det här vill nu staden ändra på.söndag 19/1 8:30

Klockan klämtar för Fagerlids radarpar Pia och Kjelle

Nyheter Parkleken läggs ner: "Blixt från klar himmel" De mångåriga fritidsledarna Pia och Kjelle har beskrivits som en "institution" i Hökarängen. Snart får de se sig om efter nya arbetsuppgifter, när parkleken Fagerlid läggs ner till följd av grönblå...lördag 18/1 7:51