Corona. Rektor Anna Pilebro Bryngelsson meddelar att Silverdalsskolan håller öppet som vanligt. Foto: Privat

Elev på Silverdalsskolan smittad av corona

En eller flera elever på Silverdalsskolan har smittats av corona. Det bekräftar rektor Anna Pilebro Bryngelsson. Men skolan håller öppet som vanligt.

  • Publicerad 16:21, 11 mar 2020

Under onsdagen meddelade Silverdalsskolan att det funnits fall av elev som smittats av coronviruset. Det bekräftar rektor Anna Pilebro Bryngelsson för SollentunaDirekt:

– Vi har bekräftat att det funnits fall, säger hon.

Skolan håller öppet som vanligt.

– Som rektor får jag information från våra föräldrar. Vi har föräldrar som litar på skolan och skolhälsovården och nu berättar vi det här för att minska risken för spridning.

Under onsdagen gick Sollentuna kommun ut med nya riktlinjer, gällande corona, för skolorna i Sollentuna.

Rektor Anna Pilebro Bryngelsson berättar att de har förhöjd beredskap på Silverdalsskolan.

– Det har vi haft sedan sportlovet. Som rektor vet jag att flera familjer har varit i norra Italien på resa, och vi har behövt ha med i vår planering att det kan vara någon som bär på smittan.

Kan du säga något om de som smittats varit på skolan?

– Jag kan inte kommentera enskilda fall. Det jag kan säga är att vi är jättehårda med att man ska stanna hemma om man har influensa- eller förkylningssymptom.

Vad kan man säga till föräldrar som är oroliga?

– Det är samma som för alla i samhället just nu. Stanna hemma om du inte mår bra. Tvätta dina händer ordentligt, var varsam och följ myndigheternas råd. Hellre en dag hemma för mycket, än en dag för lite, säger rektorn och tillägger:

– Det är inte för oss som är i grunden är friska, som det här är mest farligt. Att vi går ut med information är för att vi på vårt sätt vill bidra till att stoppa spridningen till riskgrupper.

Läs mer om kommunens nya riktlinjer här.

Sollentuna inför besöksstopp till äldreboenden

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tomas gjorde en bucketlist – och blev svensk "på riktigt"

Nyheter ✔Fjällvandra ✔Midnattssol ✔Bada isvak ✔Se på ishockey För ett år sedan tog engelsmannen Tomas Spragg Nilsson på sig uppdraget att uppleva så mycket svenskt som möjligt innan han fick sitt medborgarskap. Snart släpper han en bok om sina upplevelser.fredag 3/4 16:00

Experten: Staten måste skjuta till mer pengar

Nyheter Mindre företag drabbas hårdast av coronakrisen Små marginaler och en snöbollseffekt leder till att många mindre företag ligger risigt till, på grund av coronakrisen Det menar Erik Sjölander, näringspolitisk talesperson på Småföretagarnas...fredag 3/4 13:50

Så påverkas lokala näringslivet av coronakrisen

Nyheter Många vill stötta verksamheter i sina kvarter Det lokala näringslivet påverkas mycket av den rådande coronakrisen. För många uteblir intäkterna helt, andra lyckas på olika sätt ställa om för att möta nya behov. Samtidigt vill många lokalbor...fredag 3/4 13:32
Stockholm Direkt