Sofia skola. Foto: SISAB

Elever får äta lunch i gymnastiksalen

Nu är hösten här och skolorna har redan dragit igång. För eleverna på Sofia skola väntar en alternativ matsal, nämligen gymnastiksalen och aulan.

  • Publicerad 16:30, 22 aug 2019

I veckan har stadens skolor börjat dra igång, men för eleverna på Sofia skola på Södermalm blev omställningen större än vanligt.

Eleverna kom tillbaka till en pågående renovering av skolmatsalen, och de tvingas äta sin skollunch i skolans gymnastiksal och aula. Något som de kommer att få göra åtminstone till slutet på september.

– Det har funkat bra hittills. Vi har haft matservering i aula tidigare när man byggde om matsalen. Maten lagas i skolkök och körs sedan ut till aulan och gymnastiksalen, det kan vara lite jobbigt att köra ut den. Men annars har vi inga jättestora problem, förklarar Sasha Lukic, administrativ chef på Sofia skola som uppger att skolan har informerat om detta.

Det är fastighetsägaren Skolfastigheter i Stockholm AB, SISAB, som ansvarar för renoveringen, och enligt pressansvarige Thomas Pella Bergsell har en försening gjort att man varit tvungen att låta arbetet pågå efter terminstart.

– Vi påbörjade arbetet med Sofia skola efter terminsslut i somras. Men eftersom hela golvet ska bytas ut, behövde man låta det torka. Då upptäcktes fuktskador som har gjort att arbetet har påbörjats så sent, säger han.

Enligt SISAB förväntas renoveringen vara klar i slutet på september.