Olympier. Marcus Oscarsson är en av olympierna som kommer att finnas på plats på Olympic Day i Örsundsbro. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Elever får träffa OS-medaljörer

Barnen i årskurs 2-5 på Örsundsbroskolan, Skolstaskolan och Grillbyskolan ska få prova på handboll, softboll, orientering, volleyboll och träffa olympier under Olympic Day.

  • Publicerad 13:17, 17 sep 2015

Måndagen den 21 september är det dags för Olympic Day på Örsundsbroskolan. Det blir en OS-invigning med tändande av den olympiska elden och fackeltåg. Grillbyskolan deltar som Oceanien, Skolstaskolan deltar som Afrika och Örsundsbroskolan deltar som Asien. Det finns också ett antal olympier med under dagen.

Olympier berättar

Lassi Karonen, rodd, Jessica Lindell Vikarby, alpint, Markus Oscarsson, kanot, Therese Lundqvist, skytte och Johan Röjler, skridsko finns på plats för att berätta om sina OS-upplevelser och engagera barn och ungdomar i prova på-aktiviteterna.

– Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att komma förbi! Det är helt gratis och mötet med duktiga och engagerade idrottsledare, och så klart med våra OS-hjältar, brukar vara en riktig höjdare för barnen, säger Nathalie Larsson, projektledare för Olympic Day på SOK.

Syftet att hitta glädjen

Olympic Day är en rikstäckande idrottsturné som genomförs av lokala aktörer i samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté. Varje år genomförs ett 30-tal Olympic Day, med syfte att få fler unga att hitta glädjen i idrott, inspirera till att våga prova nya saker och upptäcka just ”sin” idrott.

Olympic Day i Örsundsbro är ett samarrangemang mellan Sveriges Olympiska Kommitté, Upplands Idrottsförbund, Enköpings kommun och lokala idrottsföreningar. Totalt kommer drygt 400 barn fördelade på 16 klasser att delta i dagen.

Deltagande föreningar

OK Enen

Säfva RK

Säfva RK

Örsundsbro SKF + Södra Trögds SKG

Enköpings Base- och Softboll

Uppsala VBS

Enköpings Extremsportförening

Enköpings Extremsportförening

Stratos BTK

OGR Karate

Visa merVisa mindre

Olympier som deltar

Lassie Karonen – rodd

Jessica Lindell-Vikarby – alpint

Markus Oscarsson – kanot

Therese Lundqvist – skytte

Johan Röjler – skridsko

Visa merVisa mindre

Det strömmar ljuv musik ur Bringelands lada

Nyheter En lada i Västra Vällinge utanför Enköping har blivit ett ljus i en annars nattsvart konsertbransch. Sedan några månader tillbaka har Cultureaid strömmat livekonserter via sin facebook-sida med...torsdag 4/6 7:44

Blåljusnyheter: Kvinna biten av hund under stadspromenad

Nyheter När två kvinnor var på promenad i Enköping blev den yngre av dem biten i handen av en för dem okänd hund, vars ägare stod intill. Dessutom har onyktra kört bil – till och med lastbil! – och utemöbler...onsdag 3/6 9:53