Polisen var på plats i skolan under gårdagen och en anmälan om olaga hot har upprättats. Bilden är en genrebild. Foto: Mikael Andersson

Elever hotades av äldre ungdom i Skälby

Under onsdagen hotades fyra mellanstadieelever från Skälbyskolan av en äldre person under en rast. Skolan har skickat ut information till alla vårdnadshavare om händelsen och en anmälan om olaga hot har upprättats.

  • Publicerad 14:25, 6 dec 2018

Händelsen inträffade vid 12.30 under onsdagen när fyra mellanstadieelever under en rast befann sig utanför skolområdet, men i närheten av skolan.

– De stötte på en äldre kille, mellan 16 och 18 år uppskattningsvis, som stod och rökte. Han ska ha hotat dem och visade skaftet på en kniv. Pojkarna sprang då från platsen, säger Albin Näverberg, presstalesperson vid Järfällapolisen.

De berättade vad de varit med om för personal på skolan, vilka larmade polisen som kom dit och tog upp en anmälan om olaga hot.

Föräldrar informerades

Under dagen kontaktades de utsatta elevernas vårdnadshavare som fick komma och hämta sina barn.

Carl Johan Westman, rektor på Skälbyskolan skickade också ut information om vad som hänt till alla vårdnadshavare i skolan.

– Det går jättesnabbt för rykten att spridas, särskilt genom sociala medier, och därför ville vi gå ut med saklig information om vad som hänt, säger han till StockholmDirekt på torsdagsförmiddagen.

Alla pedagoger på skolan uppmanades också i dag, torsdag, att känna in om det finns elever som vill prata efter händelsen.

– Det är jätteviktigt att ta det här på största allvar. Vår uppgift är att säkerställa att alla elever mår bra och känner sig trygga i skolmiljön. Jag har själv pratat med de berörda eleverna om vad de upplevde, säger Carl Johan Westman.

Under både onsdagen och torsdagen pågick undervisningen som vanligt.

Stockholm Direkt