Ingrep. Igår fick polisen ingripa vid ett slagsmål på Vallentuna gymnasium. Foto: Mikael Andersson

Elever stängs av efter slagsmål på Vallentuna gymnasium

Igår, den 27 maj, fick polisen larm om ett slagsmål inne på Vallentuna gymnasium. Enligt polisen var flera personer inblandade i bråket och två är nu misstänkta för misshandel.

  • Publicerad 11:37, 28 maj 2019

Larmet kom till polisen vid lunchtid igår, klockan 11.55. När polisen kom till platsen fick man avbryta bråket som ska ha skett i skolbyggnaden.

– Ett flertal personer var inblandade i det här slagsmålet, men två personer är utsatta för misshandel och två är utpekade för misshandeln. En är under 18 år, och en över 18. Alla som är inblandade i utredningen är män, säger Mats Eriksson, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Enligt polisen ska de två personerna som man anser utsattes för misshandeln inte ha behövt ambulansvård. Däremot ska man ha tagit dem till en vårdcentral för kontroll.

– Det står att de båda målsägande har fått ont i kroppen, och känner sig yra, säger Mats Eriksson.

Sju avstängda

På kommunens hemsida står det att skolan har stängt av sju elever tills vidare, i samband med händelsen. Det står också att fältare och väktare finns på plats på skolan idag för att både elever och personal ska känna sig trygga.

Polisen utreder händelsen som misshandel.

– Man har hållit förhör med målsägande och identifierat personerna som är utpekade för misshandeln. Nu ska man försöka ta reda på vad som hänt, säger Mats Eriksson.

Vittne stoppade rattfyllerist – tog bilnycklarna

Nyheter Föraren körde vårdslöst i Täby Ett vittne grep in och stoppade en förare efter vårdslös körning på en parkering.onsdag 10/7 13:53

Klart: Kommunen får ha kvar Nova-lokalen

Nyheter Blir inget klättercenter Nu står det klart att kommunen får fortsätta hyra Novas nuvarande lokaler på Tellusvägen – åtminstone ett år till. Planen är att ha idrott och kultur för grundskoleelever där.fredag 5/7 15:00
Stockholm Direkt