Byts ut. På olika platser längs Rinkebystråket projiceras nu information om coronaviruset på olika språk. Foto: Niklas Palmklint

Elevers konstprojekt i Rinkeby pausat

Staden pausar Rinkebyskolans konstprojekt längs Rinkebystråket, där elevers målningar projicerats på husväggar varje kväll. Nu lyses platserna istället upp av information om coronaviruset på olika språk.

  • Publicerad 11:11, 31 mar 2020

Den konst som som är gjord av elever från Rinkebyskolan och som sedan i början av året har projicerats på väggar längs Rinkebystråket pausas nu tillfälligt, till förmån för 1177 Vårdguiden och Region Stockholms informationskampanj om coronaviruset.

Budskapen ”Tvätta händerna” och ”Stanna hemma om du är sjuk” ska varje kväll lysa upp väggarna på somaliska, arabiska och engelska. "Vi hoppas att det här blir ett bra komplement till vår totala informationsinsats på olika språk i Järva", skriver Familjebostäder i ett pressmeddelande.

Ungas konst ska lysa upp Rinkebystråket

Kommer komma tillbaka

Det var under förra veckan som det kom rapporter om att smittspridningen av coronaviruset varit extra stor i Järva. Brist på information på olika språk bedömdes vara en av anledningarna, och staden gick då ut med att en omfattande informationskampanj på olika språk snabbt skulle lanseras.

Elevernas konstprojekt invigdes i mitten av januari, för att liva upp området och öka tryggheten. Familjebostäder meddelar att de ursprungliga bilderna åter kommer att projiceras vid Rinkebystråket när det akuta behovet av samhällsinformation har klingat av.

Järva hårt drabbat av coronaviruset

Efter coronafallen i Järva – informationskampanj lanseras

Stockholm Direkt