Hjullastare körde in i Elgiganten i Arninge innan jul förra året och i augusti i år sprang knivbeväpnade rånare in i samma butik. Bilderna är alltså inte från i fredagens rån. Foto: Roffe Andersson/Kevin Wedin

Elgiganten efter ytterligare rån: "Oroväckande utveckling"

I slutet på förra veckan drabbades Elgiganten av ännu ett rån och ytterligare en gång sattes elektronikkedjans kristeam in.

  • Publicerad 11:57, 16 okt 2017

Det var i fredags kväll som Elgiganten i Arninge återigen fick ovälkommet besök i form av rånare. Strax innan klockan klev flera angripare in i butiken och tillskansade sig varor innan flykten bar av en bit bort där den första bilen lämnades. Enligt polisen var rånarna beväpnade med pistol och kofot.

Elgiganten har varit hårt drabbat det senaste året. Några dagar innan jul 2016 körde någon in i butikens varuutlämning med en hjullastare mitt i natten och spred fotanglar efter sig vid flykten.

Måndag 28 augusti, innan lunch, var det dags igen när tre knivbeväpnade personer rånade butiken. "De tvingade ned alla på golvet med kniv", sa en av de anställdas anhöriga till oss då.

Efter fredagens händelse konstaterades att ingen skadats fysiskt. Däremot är det flera som inte mår bra psykiskt, uppger Jessica Wallin, kommunikationsansvarig på Elgiganten:

– Vi har alltid en krisberedskap och krispersonal var snabbt på plats i fredags. Det är professionella experter som hjälper personalen vid sådana här händelser.

Samhällsproblem

Elgiganten hade redan infört en rad nya säkerhetsrutiner i sin Täbybutik. Det rör sig bland annat om säkerhetsskåp med tidlås. Andra metoder man använder sig av är att placera gps-utrustning på vissa varor. Men det finns också gränser för vad butiken kan göra.

– Från att man kört in med hjullastare när butiken varit stängd ser vi nu att det övergått till direkta hot när personal och kunder är på plats. Det är en utveckling som är oroväckande och det är ett problem i samhället i stort, säger Jessica Wallin som pekar på att just vår region är den som är mest utsatt.

– Täby, Barkarby och Kista har alla varit drabbade, så det är i norra Stockholm det skett.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vanligaste felet med engångsgrillar

Nyheter ✓Se brandkårens egna film ✓"Står för nära hälften av sommarbränderna" Det råder totalt eldningsförbud i Stockholms län och det är därmed förbjudet att använda engångsgrill. Här ser du varför.måndag 23/7 15:06

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

Vi är stockholm