YNGST. Elias Abbas deltar i Melodifestivalen 2018. Foto: Pressbild Warner Music

Elias är yngst i Mellon

Elias Abbas är Rinkebys senaste stjärnskott. Nu blir han Melodifestivalens yngste deltagare.

  • Publicerad 07:15, 2 dec 2017

Han har precis fyllt 16 år och går fortfarande i skolan. Elias Abbas blir därmed yngst i nästa års upplaga av musikfesten.

– Det känns helt galet att vara med. Idag (1 december) fyller jag 16 år och folk lyfter på hatten för att jag är lite yngre. Jag vill bara försöka förmedla goda saker, säger Rinkebybon Elias Abbas.

Det här är något som han verkligen ser fram emot.

– Det är lite nervöst, men främst är jag jävligt peppad, säger han.

Elias Abbas har länge gillat att sjunga och han vet precis vart det kommer ifrån.

– Jag har alltid älskat musik och den konstnärliga ådran kommer från min pappa. Han var skulptör i Irak.

Elias kom i kontakt med musikbranschen med hjälp av låtskrivaren och producenten Hamed ”K One” Pirouzpanah. Tidigare i höst släppte han sin debutsingel "Min Queen" och nu är det alltså dags för Melodifestivalen med låten "Mitt paradis". Men det var inte tänkt från början att han skulle delta.

– Vi stod och spelade in låten i studion.och vi skrek att "det här är ju Mello"! Så vi skickade in låten. Den är upbeat, högt tempo och mycket dans, man kan inte stå still.

Elias beskriver sin musik som en blandning av dancehall, pop och r´nb.

– Med mitt sound vill jag ge kärlek och good vibes.

De goda vibbarna kan bli en vinnande melodi.

– Jag måste fokusera på det jag måste göra, inte stressa utan bara göra min grej. Om jag gör mitt bästa kan jag nog komma långt, menar Elias Abbas.

MER Melodifestivalen

Melodifestivalen består av fyra deltävlingar. Det går att gå direkt till final eller kvalificera sig för "andra chansen" för att därigenom ta sig till final. Vinnaren av finlaen får representera Sveirge i Eurovision Song Contest.

Elias Abbas tävlar den 24/2 i Örnsköldsvik. Andra deltagare då är bland annat Mariette och Rolandz med Robert Gustafsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.