Elma Norberg, 12, på scen som Tootles i Peter Pan, tillsammans med skådespelarkollegorna Mattias Jonsson (t.v.) och Johnny Johansson (t.h.). Foto: Jens Kristensson

Elma, 12, från Västerort landar drömroll på musikalscenen

12-åriga Elma Norberg från Kälvesta älskar att stå på scen och sjunga, dansa och spela teater. Nu ska hon vara med i Peter Pan, i en för henne ny typ av roll.

  • Publicerad 15:35, 6 sep 2019

För fyra år sedan var Elma Norberg med i sin första musikal, Kristina från Duvemåla på Cirkus i Stockholm. Då var hon bara åtta år gammal.

– Jag har alltid tittat på musikaler, både på film och scen. Jag tänkte "oj, det där vill jag göra", och började gå på auditions, säger Elma.

Och auditioner ledde till jobb. Efter första musikalen rullade det på. Elma har sedan dess varit med i bland annat Billy Elliot på Stockholms Stadsteater och A Christmas Carol på Folkoperan.

– Det är kul att stå på scen och göra det jag älskar, att sjunga, dansa och spela teater, säger Elma.

Fått drömroll

Nu är hon aktuell i Peter Pan – Kapten Kroks hämnd på Intiman, i rollen som Tootles.

– Det är en drömroll, för tidigare har jag bara spelat, typ, flickor. Nu får jag äntligen spela en aggressiv, busig och lekfull person, som är ganska annorlunda från det jag tidigare spelat, säger Elma.

Just nu pågår arbetet med att repa in första akten, där Elmas roll inte är så stor.

– Men snart är det dags för akt två, där är jag med mer, så det kommer bli kul, säger hon.

Nya utmaningar

Pjäsen har premiär 21 september och spelas fram till 23 november. Efter det ska Elma vara med i A Christmas Carol igen. Efter det har hon blicken fäst mot nya utmaningar.

– Det skulle vara kul att vara med i Matilda the Musical, den har jag sett två gånger i London. Den är min favorit.

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt