NYTT. 200 nya el-scootrar har placerats ut i Stockholm. Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) är nöjd med de nya hyrsystemen. Foto: Per Brandt/Lime

Elscooter-krig att vänta på Stockholms gator

Stora och hajpade i USA. Nu har den amerikanska delningsjätten Lime rullat ut sina elscootrar även i Stockholm. Trafikborgarrådet ger tummen upp.

  • Publicerad 11:03, 26 nov 2018

Som Stockholmdirekt tidigare kunde berätta var Lime, som bland annat finns i 70 andra städer i världen och främst i USA, redo att ta upp scooter-kampen med svenska Voi på Stockholms gator och cykelbanor.

Det här gäller för el-scootrarna i Stockholm

I helgen rullade Lime så ut runt 200 el-scootrar som ett startskott på deras satsning i staden och i Sverige. Likt Voi, som har runt 500-600 scootrar ute, placeras Limes scootrar ut runt om i innerstan och man hyr via en app där man betalar en startavgift och sedan per minut man åker. Det är även 18-årsgräns för Limes scootrar.

Barn kör runt på de nya hyr-elscootrarna

I samband med lanseringen provkörde trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) och han ger tummen upp till de nya inslagen av el-scooterfirmor i staden.

– Nya innovativa mobilitetstjänster skapar möjligheter till hållbara transporter som nog ingen kunde ana för ett par år sedan. Vi ser positivt på utvecklingen och ser fram emot att, i dialog med de aktörer som vill etablera sig i Stockholm, integrera systemen i stadsmiljön, säger Daniel Helldén (MP) trafikborgaråd i Stockholms stad i ett pressmeddelande.

Antalet aktörer lär öka ännu mer framöver. Enligt trafikkontoret finns 10-15 aktörer som är mer eller mindre redo att ge sig ut på Stockholms gator med olika typer av hyr- och elfordon.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.