NYTT. 200 nya el-scootrar har placerats ut i Stockholm. Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) är nöjd med de nya hyrsystemen. Foto: Per Brandt/Lime

Elscooter-krig att vänta på Stockholms gator

Stora och hajpade i USA. Nu har den amerikanska delningsjätten Lime rullat ut sina elscootrar även i Stockholm. Trafikborgarrådet ger tummen upp.

  • Publicerad 11:03, 26 nov 2018

Som Stockholmdirekt tidigare kunde berätta var Lime, som bland annat finns i 70 andra städer i världen och främst i USA, redo att ta upp scooter-kampen med svenska Voi på Stockholms gator och cykelbanor.

Det här gäller för el-scootrarna i Stockholm

I helgen rullade Lime så ut runt 200 el-scootrar som ett startskott på deras satsning i staden och i Sverige. Likt Voi, som har runt 500-600 scootrar ute, placeras Limes scootrar ut runt om i innerstan och man hyr via en app där man betalar en startavgift och sedan per minut man åker. Det är även 18-årsgräns för Limes scootrar.

Barn kör runt på de nya hyr-elscootrarna

I samband med lanseringen provkörde trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) och han ger tummen upp till de nya inslagen av el-scooterfirmor i staden.

– Nya innovativa mobilitetstjänster skapar möjligheter till hållbara transporter som nog ingen kunde ana för ett par år sedan. Vi ser positivt på utvecklingen och ser fram emot att, i dialog med de aktörer som vill etablera sig i Stockholm, integrera systemen i stadsmiljön, säger Daniel Helldén (MP) trafikborgaråd i Stockholms stad i ett pressmeddelande.

Antalet aktörer lär öka ännu mer framöver. Enligt trafikkontoret finns 10-15 aktörer som är mer eller mindre redo att ge sig ut på Stockholms gator med olika typer av hyr- och elfordon.