Brand. Ett batteri till en elsparkcykel orsakade en brand i Vois lokaler på Kungsholmen. Foto: Sacharias Källdén/Genrebild

Elsparkcykel orsakade brand på Kungsholmen

Ett batteri till en elsparkcykel exploderade och orsakade en brand i en fastighet på Kungsholmen under natten till torsdagen.

  • Publicerad 08:19, 31 okt 2019

Vid 23.30-tiden under natten till torsdagen larmades räddningstjänsten till en brand i en fastighet i Stadshagen där elsparkcykelföretaget Voi har sina lokaler. Detta rapporterar Expressen.

– Det är ett batteri till en elsparkcykel som exploderade under laddning inne i Vois lokaler. Det orsakade en brand med kraftig rökutveckling, säger Kurt Jonsson vid Storstockholm brandförsvar, till tidningen.

Vid 00.30-tiden var branden släckt och räddningstjänsten eftersläckningsarbetet pågick. Det är oklart varför batteriet fattade eld, men ingen person ska ha skadats i samband med branden.

– Det är inte första gången som ett elbatteri börjar brinna, men det där får vi göra en utredning om, säger Lars Lindberg, ledningsbefäl vid Storstockholm brandförsvar, till tidningen.

StockholmDirekt har sökt Voi som har bett om att få återkomma.