Uppbökat. Direktör Lars Nordlöf har tillsammans golfklubben i Arninge har nu satt upp elstängsel runt området för att få bukt med svinen. Foto: StockholmDirekt

Elstängsel ska stoppa svinen på golfbanan i Arninge

Vildsvin har orsakat stora skador på golfbanan i Arningen. Nu sätter golfklubben upp elstängsel runt området för att få bukt på "svinerierna".

  • Publicerad 12:22, 27 feb 2019

Vildsvinen har skapat stora problem för golfbanan i Arninge och stora delar av fairway bökades upp av svinen. I oktober trodde klubben att en hel familj flyttat in på området.

Planerna då var att skjuta av vildsvinen, men föreningen hittade dem aldrig.

– Vi sökte tillstånd för att få skjuta av dem, men vi såg dem inte. De rör sig mycket, vildsvinen, och det är svårt att veta när de dyker upp. En golfbana är en god måltid, säger Arninge golfklubbs direktör Lars Nordlöf.

Problemen fortsatte och klubben blev innan jul tvungna att komma på ett annat sätt för att motverka skadorna som djuren orsakade. Därför bestämdes att ett elstängsel skulle sättas upp runt hela golfbanan, till en kostnad av mellan 70 och 80 000 kronor.

– Det kostar oss massa pengar, men för att begränsa skadorna så var vi tvungna att sätta upp staket. Nästan alla golfbanor gör detta så det är inget ovanligt. Vi har klarat oss i 30 år, men till slut fick även vi vildsvinsproblemen, säger han.

Kommer detta att påverka era medlemmar?

– Vi hade tur i och med att skadorna uppkom i samband med att vi stängde i höstas, så allt kommer att vara reparerat och stängslet kommer att vara uppsatt innan säsongen startar, säger han och fortsätter.

– Vi är lite fattigare men vi ser fram emot säsongen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Roslagsbanan ersätts med buss under påsken

Nyheter LISTA: Så går bussarna när tågen står still Resenärer med Roslagsbanan får ta bussen i påsk. Det eftersom arbetet med att bygga ut till dubbelspår pågår under veckan.måndag 18/3 17:05

Vallentunabor demonstrerade för klimatet

Nyheter "Många bra samtal" I fredags samlades människor världen över för att demonstrera för klimatet. På Tuna torg i Vallentuna samlades upp emot 50 personer.måndag 18/3 16:58