NOMINERAD. Elvir Kazinic är nominerad som ny ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. Formellt tas beslutet den 4 september.

Elvir blir nämndens nya ordförande

Det blir Elvir Kazinic (S) som kommer att efterträda Mia Päärni som ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. – Det här känns oerhört stort för mig. Det är den finaste posten som en boende i det här området kan få.

  • Publicerad 14:30, 29 aug 2017

"Jag ser politiken som ett verktyg för att minska klyftorna."

Förslaget lades fram av en enhällig valberedning och röstades igenom av de socialdemokratiska stadsdelsföreningarna i Västerort.

– Jag är glad och stolt att jag är nominerad, säger Elvir Kazinic. Men formellt fattas beslutet inte förrän i september. Fram tills dess sitter Mia kvar.

Elvir Kazinic är ordförande i Rinkeby socialdemokratiska stadsdelsförening och ordinarie ledamot av stadsdelsnämnden.

– Jag har suttit både i opposition och i majoritetsställning.

Han har lokal förankring och arbetar sedan 15 år i Rinkeby, som husvärd åt Familjebostäder.

– Mitt jobb är att ge bra service till de boende. Jag bor i Rinkeby med min familj, vår dotter går i skolan i Kista. Jag har lite kännedom om området.

Elvir Kazinic har varit politiskt aktiv i snart tio år.

– Det finns de som tappat tron på politiken, men jag ser politiken som ett verktyg för att minska klyftorna i samhället.

Han tycker att den nuvarande politiska majoriteten har visat att det går att göra skillnad.

– Under den tid vi har varit i majoritet, så har det gått framåt. Det byggs många lägenheter och det är bra. Men jag skulle gärna se fler billigare lägenheter, som Stockholms hus, de byggs billigare utan att kvaliteten blir sämre. Det skulle finnas fler sådana alternativ. Alla har rätt att bo bra.

Elvir Kazinic har arbetat aktivt med ungdomar i Rinkeby och har ett förflutet som ungdomstränare i fotboll.

– Jag gillar idrott och brukar gå och titta när Rinkeby United spelar. Jag följer faktiskt alla de lokala fotbollslagen, när jag hinner.

Nu kommer politiken att ta mer tid. Det formella valet av Elvir Kazinic kommer att fattas vid Stockholms kommunfullmäktiges sammanträde den 4 september.

– Jag är tacksam för det förtroende som jag fått av mina partikamrater.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.