Silvermedaljörer. Tullingebon Magnus Thorhede svingade hem en delad silvermedalj med teamkompisen Johan Cajdert. BIlden är tagen vid sista hindret innan målgången. Foto: Privat

EM-silver i hinderbana till Tullingebo: "Vi sprang hand i hand över mållinjen"

Att springa fyra kilometer terränglöpning så snabbt man kan och med jämna mellanrum lyfta traktordäck, dra en 20 kilos sandsäck och ta sig över klätterväggar. Det är obstacle course running. Förra helgen kämpade Tullingebon Magnus Thorhede hem ett EM-silver i Holland.

  • Publicerad 15:45, 5 jul 2017

Vi sprang hand i hand över mållinjen som ett gulligt par

Magnus Thorhede åkte ner till EM med sitt team Ultimate OCR utan förväntningar på medalj. Men det blev en delad silvermedalj med teamkamraten Johan Cajdert i fredagens fyrakilometerslopp.

– Vi sa att vi skulle peppa och hjälpa varann under loppet, men att den andra fick dra ifrån om man fastnade på något hinder. Men vi sprang hand i hand över mållinjen som ett gulligt par, säger Magnus Thorhede, som inte förstod förrän efter en stund att han och Johan tagit en pallplats.

Obstacle course running (enkelt översatt till hinderbanelöpning) går ut på att man springer en bana så snabbt man kan, ofta mellan 8 och 15 kilometer lång. Under loppet man ska ta sig förbi olika hinder som traktordäck, monkey bars (för armgång) och klätterväggar.

– Det påminner mycket om militärträning, med skillnaden att där är en del hinder uppbyggda så att man måste vara fler för att klara dem. Här måste du klara allt själv och du måste ta dig förbi alla hinder, berättar Magnus Thorhede.

Totalt var de tusen tävlande i EM i Holland, i tre olika lopp. Dagen efter silverloppet sprang Magnus Thorhede det långa 15-kilometersloppet.

– Där var det bara 50 hinder totalt på banan, så det var lite mer vila mellan hindren. Ja eller ett hinder var att släpa en 20 kilos sandsäck medan man sprang så det var inte så mycket vila kanske, säger han.

Så till sportfrågan: hur känns det?

– Det känns jättebra! Jag börjar fatta att jag tagit silver i EM och kroppen börjar återhämta sig. Jag var ute och sprang en lugn runda på sju kilometer igår, det kändes bra. Nästa tävling är nordiska mästerskapen i augusti.

Så då blir det inte så mycket häng i hängmattan i sommar?

– Nej. Fast det har inte så mycket att göra med uppladdningen inför NM, det är mest att jag inte tycker att det är kul att ligga still.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.