Allvarligt. Enligt Storstockholms brandförsvar är en person allvarligt skadad. Foto: Privat

En allvarligt skadad efter olycka i Södra länken

En personbil har i hög hastighet kört in i mittrefugen till Hammarbytunneln vid Södra länken. Enligt Räddningstjänsten är föraren allvarligt skadad. ”Vi arbetar febrilt på platsen”.

  • Publicerad 12:28, 13 sep 2018

Klockan 11.55 fick räddningstjänsten det första samtalet om att det skett en trafikolycka vid infarten till Hammarbytunneln från E4 vid Södra länken.

– Det är av allt att döma en personbil som har kört in med hög hastighet i mittrefugen strax innan Södra länken. Läget är allvarligt och vi jobbar febrilt på platsen tillsammans med sjukvård och polis, säger Emil Skoglund vid Storstockholms brandförsvar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Trafiken vid Hammarbytunnelns ingång från E4 och Örbyrondellen är helt avspärrad och enligt räddningstjänsten kommer det uppstå långa köer.

Enligt de uppgifter som finns är det endast föraren av bilen som är skadad, inga andra fordon uppges ha varit inblandade i olyckan.

– Vi har fått rapporterat till oss att det är en som är hittills skadad, den som satt i bilen. Och läget är allvarligt, det är det jag kan säga, säger Emil Skoglund.

Insatsen beräknas ta minst 30 minuter, men trafiken beräknas bli stillastående längre än så. Exakt när det börjar rulla igen finns det ingen prognos på.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

UPPDATERING

Trafiken släpptes på en lite dryg halvtimme efter olyckstillfället och uppgavs vid 13.30-tiden flyta på som vanligt igen.

Enligt polisen är händelsen rubricerad som en singelolycka. Skadeläget för föraren är ännu okänt.