STICKSKADOR. En person skadades allvarligt på måndagskvällen i ett bråk vid pendeltågsstationen i Upplands Väsby. Foto: Sacharias Källdén

En allvarligt skadad i storbråk i Väsby

En person fördes till sjukhus med allvarliga skador efter ett stort bråk i Upplands Väsby på måndagskvällen. Ett 20-tal ungdomar var inblandade och ytterligare tre personer ska ha skadats.

  • Publicerad 08:58, 7 apr 2020

Troligtvis har någon form av stickvapen använts.

Det var strax före klockan 23 på måndagskvällen som polisen fick in ett larm om ett stort bråk i närheten av stationen i Upplands Väsby.

– Vi fick samtal från personer på platsen om att ett 20-tal personer bråkade och slogs utanför pendeltågsstationen i Väsby. Initialt fick vi uppgiften att det var två grupper som slogs med pinnar och skrek, säger Per Fahlström, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Fyra skadade

Polisen åkte dit med ett flertal patruller och på platsen påträffades fyra skadade personer. Två av dem fördes till sjukhus, en med allvarliga skador.

– Troligtvis har någon form av stickvapen använts, personerna hade stickskador, säger Per Fahlström

Ytterligare två personer hittades skadade, men behövde inte sjukhusvård. Förutom ambulans var enligt uppgift även en ambulanshelikopter på plats.

Vad ligger bakom bråket?

– I nuläget vet vi bara att ett flertal personer slagits, men inte orsaken till bråket, säger Per Fahlström.

En teknisk undersökning kommer att genomföras och polisen ska höra flera av dem som blev vittnen till bråket.

Ingen var på tisdagsmorgonen frihetsberövad.

Händelsen utreds som försök till mord och eventuellt grov misshandel.

Stockholm Direkt