Misstänkt. En person greps på måndagen misstänkt för mordet på en 25-årig man i Blackeberg. Foto: Sacharias Källdén

En anhållen efter dödsskjutning i Blackeberg

En person har anhållits efter gårdagens dödsskjutning i Blackeberg. Nu tittar polisen på om händelsen är kopplad till skjutningen i Sollentuna.

  • Publicerad 13:55, 1 jul 2019

På måndagsförmiddagen anhölls en person, skäligen misstänkt för mord, i samband med gårdagens dödsskjutning i Blackeberg. Under dagen kommer förhör hållas med den misstänkte. Polisen tittar nu på en eventuell koppling till kriminella nätverk.

– Den här sortens våldsdåd är ofta kopplade till kriminella nätverk, så att det här dådet är kopplat till ett sånt nätverk är inte osannolikt, säger Mats Eriksson, presstalesperson på polisen.

Detaljer kring hur personen greps vill Mats Eriksson inte gå in på.

Två döda efter flera skjutningar i nordvästra Stockholm

Fler kan frihetsberövas

Dödsskjutningen i Blackeberg skedde bara timmar efter att två personer skjutits i Sollentuna, där en av de skjutna avled till följd av skadorna. Under söndagskvällen sköts även en person i Kallhäll.

– Vi tittar på om det finns en koppling mellan dådet i Sollentuna och Blackeberg och tidigare våldsdåd. Men i nuläget ser vi inga kopplingar mellan någon av händelserna, säger Mats Eriksson.

Angående skjutningen i Blackeberg säger Mats Eriksson att det inte är osannolikt att fler personer kommer att frihetsberövas i samband med ärendet.

Uppdatering 3 juli:

Personen sitter fortfarande anhållen skäligen misstänkt för mord i Blackeberg.

– Fristen om anhållandet går ut på torsdag, jag har inget mer att kommentera, säger Alexandra Bittner, åklagare vid Västerorts åklagarkammare som leder förundersökningen.

Den man som sköts i Kallhäll på söndagen hade på onsdagen skrivits ut från sjukhus. Polisen har fortfarande ingen gripen för skjutningarna i Kallhäll och Sollentuna.

Dock vill polisen komma i kontakt med personer som gjort eventuella iakttagelser i Blackeberg, Sollentuna och Kallhäll. Den som har tips att ge kan kontakta 114 14.