En man sitter anhållen misstänkt för misshandel, efter att ha avlossat en startpistol inne på Ica i tisdags. Foto: Mikael Andersson

En anhållen efter tisdagens skjutning på Söderhöjden

Det var i tisdags som den andra av totalt tre skjutningar inträffade på Söderhöjden, då inne på matbutiken. Pistolen har nu visat sig vara en startpistol och inte ett skarpt vapen. Nu har en man anhållits för tisdagens händelse.

  • Publicerad 14:29, 1 feb 2019

Det var i tisdags kväll som polisen larmades till Icabutiken på Söderhöjden efter att ännu en skottlossning skett där. Det har nu visat sig att det inte var ett skarpt vapen som användes, utan en så kallad startpistol.

Tre anhållna för skjutning i Ica-butik

En person som är misstänkt för att ha avlossat vapnet är nu gripen och anhållen, misstänkt för misshandel.

– Initialt trodde man att det var ett skarpt vapen och därför blev rubriceringen försök till mord. Men eftersom det inte var ett skarpt vapen så är rubriceringen nu misshandel, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Tre släpptes

Enligt Carina Skagerlind är den anhållna mannen även misstänkt för andra brott i region Stockholm, men det är brott som inte har någon koppling till de andra två skjutningarna på Söderhöjden.

Så jobbar polisen efter skjutningarna på Söderhöjden

Enligt åklagare Gunnar Zetterqvist är de tre personer som anhölls tidigare i veckan – även dem efter tisdagens skottlossning – nu släppta, men han vill inte kommentera huruvida de är fortsatt misstänkta eller inte. Han vill inte heller kommentera om det finns några andra misstänkta i nuläget.

– Det jag kan säga är att det finns i nuläget inga andra anhållna eller häktade. Vi jobbar framåt med utredningen och under dagen kommer vi att hålla förhör med mannen som är anhållen, säger Gunnar Zetterqvist.

Söderhöjdenbor efter skjutningarna: "Otäckt"

Stockholm Direkt