Anhållen. En man har anhållits som skäligen misstänkt för mord i Enskededalen. Foto: Mostphotos

En anhållen för mord i Enskededalen

En person sköts i går kväll till döds i ett flerfamiljshus i Dalen i södra Stockholm. En man greps i samband med händelsen och han har nu anhållits skäligen misstänkt för mord.

  • Publicerad 10:46, 17 dec 2018

Klockan 14.35 i går söndag fick polisen larm om en skjutning i ett flerbostadshus i Dalen i Enskede i Södra Stockholm. På platsen påträffades en person med svåra skottskador.

Mannen fördes till sjukhus och senare under kvällen meddelades det att han avlidit.

Polisen genomförde en stor insats i området och en person greps misstänkt för dådet.

Nu har han anhållits skäligen misstänkt för mord.

– Den här mannen som greps i går är numera anhållen. I nuläget är han skäligen misstänkt för mord, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen.

"Hållit ett antal förhör"

Ett stort område i Enskededalen spärrades i går av och den aktuella bostaden där mannen sköts har sökts igenom efter teknisk bevisning.

Ett flertal personer ska ha befunnit sig på platsen när skjutningen ägde rum. I nuläget finns ingen ytterligare misstänkt men ett flertal förhör har hållits med vittnen.

– Vi har hållit ett antal förhör om händelsen. Och man kollar alltid brett om det kan finnas fler gärningsmän, men i nuläget har vi bara en frihetsberövad, säger Anna Westberg.

Polisen hade extra förstärkning i Enskededalen under kvällen och natten för att öka tryggheten bland de boende i området. Huruvida eventuella fortsatta polisiära trygghetsskapande åtgärder är aktuella framöver var på måndagsförmiddagen ännu oklart.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Liljeholmens galleria kan få hotell

Nyheter Nya boendeformer när ägaren planerar bygga ut Det går bra för Liljeholmstorget Galleria. När ägaren Citycon vill bygga ut gallerian, planerar man biograf, bibliotek och kanske till och med hotell.torsdag 21/3 17:20

Stockholms nya livsmedelscentrum står still

Nyheter Kritik från lokal M-topp: "Företagare känner sig besvikna" 3 000 arbetsplatser i Farsta försvann med Telias flytt. Att företag från Slakthusområdet skulle flytta till ett nytt livsmedelscentrum i Larsboda skulle skapa nya arbetsplatser i stadsdelen. Huruvida...torsdag 21/3 17:00