Anhållen. En man har anhållits som skäligen misstänkt för mord i Enskededalen. Foto: Mostphotos

En anhållen för mord i Enskededalen

En person sköts i går kväll till döds i ett flerfamiljshus i Dalen i södra Stockholm. En man greps i samband med händelsen och han har nu anhållits skäligen misstänkt för mord.

  • Publicerad 10:46, 17 dec 2018

Klockan 14.35 i går söndag fick polisen larm om en skjutning i ett flerbostadshus i Dalen i Enskede i Södra Stockholm. På platsen påträffades en person med svåra skottskador.

Mannen fördes till sjukhus och senare under kvällen meddelades det att han avlidit.

Polisen genomförde en stor insats i området och en person greps misstänkt för dådet.

Nu har han anhållits skäligen misstänkt för mord.

– Den här mannen som greps i går är numera anhållen. I nuläget är han skäligen misstänkt för mord, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen.

"Hållit ett antal förhör"

Ett stort område i Enskededalen spärrades i går av och den aktuella bostaden där mannen sköts har sökts igenom efter teknisk bevisning.

Ett flertal personer ska ha befunnit sig på platsen när skjutningen ägde rum. I nuläget finns ingen ytterligare misstänkt men ett flertal förhör har hållits med vittnen.

– Vi har hållit ett antal förhör om händelsen. Och man kollar alltid brett om det kan finnas fler gärningsmän, men i nuläget har vi bara en frihetsberövad, säger Anna Westberg.

Polisen hade extra förstärkning i Enskededalen under kvällen och natten för att öka tryggheten bland de boende i området. Huruvida eventuella fortsatta polisiära trygghetsskapande åtgärder är aktuella framöver var på måndagsförmiddagen ännu oklart.

Tågluffa med SL i augusti

Nyheter Sommaren är inte slut! Upptäck Stockholm med minisemester på hemmaplan Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...fredag 16/8 16:44

Anna vill inspirera motvilliga till träning

Nyheter "Det handlar om att komma över det inre motståndet" Rågsvedsbon och författaren Anna Suvanna Davidsson vill med sin nya bok Stor och stark skifta synsättet på träning och våra kroppar.fredag 16/8 16:00