Anhållen. En man har anhållits som skäligen misstänkt för mord i Enskededalen. Foto: Mostphotos

En anhållen för mord i Enskededalen

En person sköts i går kväll till döds i ett flerfamiljshus i Dalen i södra Stockholm. En man greps i samband med händelsen och han har nu anhållits skäligen misstänkt för mord.

  • Publicerad 10:46, 17 dec 2018

Klockan 14.35 i går söndag fick polisen larm om en skjutning i ett flerbostadshus i Dalen i Enskede i Södra Stockholm. På platsen påträffades en person med svåra skottskador.

Mannen fördes till sjukhus och senare under kvällen meddelades det att han avlidit.

Polisen genomförde en stor insats i området och en person greps misstänkt för dådet.

Nu har han anhållits skäligen misstänkt för mord.

– Den här mannen som greps i går är numera anhållen. I nuläget är han skäligen misstänkt för mord, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen.

"Hållit ett antal förhör"

Ett stort område i Enskededalen spärrades i går av och den aktuella bostaden där mannen sköts har sökts igenom efter teknisk bevisning.

Ett flertal personer ska ha befunnit sig på platsen när skjutningen ägde rum. I nuläget finns ingen ytterligare misstänkt men ett flertal förhör har hållits med vittnen.

– Vi har hållit ett antal förhör om händelsen. Och man kollar alltid brett om det kan finnas fler gärningsmän, men i nuläget har vi bara en frihetsberövad, säger Anna Westberg.

Polisen hade extra förstärkning i Enskededalen under kvällen och natten för att öka tryggheten bland de boende i området. Huruvida eventuella fortsatta polisiära trygghetsskapande åtgärder är aktuella framöver var på måndagsförmiddagen ännu oklart.

Här kan unga fira sommarlov i Söderort

Nyheter LISTA: Mängder av aktiviteter i varje stadsdel Nu är det sommar! Även så för stadens unga. För de som stannar i stan, finns mängder av olika aktiviteter som anordnas av stadens fritidsgårdar och stadsdelar.måndag 24/6 13:33

Idag kan Stockholm få vinter-OS 2026

Nyheter ✓Stadens politiska toppar på plats för att stötta kampanjen ✓Så är OS tänkt att hållas i Stockholm Ikväll avgörs det om vinter-OS och Paralympics 2026 kommer till Stockholm eller inte.måndag 24/6 10:46