En av dem blir Årets Ekeröföretagare

Tre namn återstår. Nu står det klart vilka som tävlar om att bli Årets Ekeröföretagare. På Näringslivsdagen den 15 november ges svaret.

  • Publicerad 12:05, 26 okt 2017

Vi är många som jobbar här ute och det finns många företag.

När nomineringstiden gått ut den 8 oktober stod det klart att 23 nomineringar fördelade på 17 olika företag inkommit till priset ”Årets Ekeröföretagare”. Nu har tre valts ut.

För Stig-Göran Fors, vd på Svanhagens bil och däckservice, kom nomineringen som en positiv överraskning.

– Det var självklart roligt, vi har inte på något sätt jobbat för det, säger han.

Företaget har inte varit nominerat tidigare. Stig-Göran Fors tycker att nomineringen är ett kvitto på bra arbete under lång tid.

– Självklart är det bra reklam att man är skötsam. Vi har hållit på i 41 år och det känns skönt att kommunen har sett oss och att kunderna ha nominerat oss, säger han.

Även Medimex produkter, som är en finmekanisk verkstad som tillverkar detaljer till precisionsindustri, nomineras.

– Jag blev överraskad och hade ingen aning om att någon hade nominerat oss. Rent generellt är det mest positivt för mina medarbetare, säger Jan Gustafson, vd.

Annika Sandquist, som äger inrednings- och presentbutiken Kingswood, var inte på plats när näringslivschefen Stefan Pellén kom på oannonserat besök.

– Jag blev jätteglad, jag hade ingen aning om någonting. Jag var ledig så Annelie som jobbar hos mig ringde och berättade att jag var nominerad. Då åkte jag in och fick blommor, säger hon.

Hon tycker att det är viktigt att uppmärksamma det lokala näringslivet.

– Vi är många som jobbar här ute och det finns många företag. Jag tycker att det är bra att kommunen uppmärksammar det. Man behöver inte alltid åka till stan och handla, det finns mycket på hemmaplan, säger hon.

Nu hoppas Annika Sandquist ta hem priset.

– Har man blivit nominerad vill man vinna. Det är en tävling även om jag inte kan påverka. Självklart vill jag vinna. Det kommer att vara jättenervöst där ute, säger hon.

Senaste årens vinnare

2007, Orto Novo AB

2008, Winab Vikväggar AB

2009, Jungfrusunds Marina AB och Jungfrusunds Restaurang AB

2010, Färingsö Trä AB

2011, Äppelfabriken

2012, Alverbäcks Blommor AB

2013, Svegro AB

2014, Mälarö Träningsverk AB

2015, MG Rental AB

2016, Skäludden AB

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Färre besökte slottet i hettan

Nyheter Stranden lockade mer än sightseeing denna sommar. Det visar besökssiffror från Drottningholms slott.måndag 20/8 9:02

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter