Bäst i test. Personalen på Viggbyholms Stationskafé firar pallplatsen de vunnit för deras semla. På bild från vänster: Saeid Abdulwehab, Denise Diaz, Huruy Osman, Linnea Boman.

En av stans bästa semlor finns i Täby

Hallå där Viggbyholms stationskafé, som hamnade på en tredjeplats i Stockholms största semmeltävling. Det med sin bulle med smaksatt grädde. Tävlingen arrangerades av krog- och nöjesguiden That’s Up.

  • Publicerad 12:13, 28 feb 2019

Grattis! Hur känns det att hamna på prispallen?

– Det känns jättebra, vi har kämpat jobbat hårt för det här, man hade ju drömt om att komma på en bra plats, men det var hård konkurrens, säger Linnea Boman, kaféchef.

Ni tävlade mot stora bagerier och kaféer inne i stan, hur känns det att stationskaféet blev tredje bäst av trettio tävlande?

– Vi har märkt att allt fler kommer inifrån stan. När man pratar runt med kunderna så kommer någon ifrån Solna och någon från stan. Det känns kul att folk åker hit med Roslagsbanan för att fika.

Hur sticker er semla ut?

– Vår mandelmassa är speciell då vi har grovhackad mandel i, sen smaksätter vi grädden med lite kardemumma och vanilj.

Hur kommer ni att fira detta?

– Ja, nu är folk iväg men när vi alla är samlade så ska vi fira detta. Just nu håller vi på att ladda upp inför fettisdagen på tisdag, så vi har en del att göra.

På vilket sätt laddar ni upp?

– Vi bakar väldigt många semlor! Vi kommer nog att baka ett hundratal. Vissa har förbeställt, men sen tror vi att det kommer rulla in fler beställningar under dagarna och folk som kommer in spontant, säger Linnea Boman.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Kaffe och mjölksyra när Täbys värstinglopp ska testas

Nyheter Laddar upp för deltagarrekord Ett säkert vårtecken är alla joggare som dyker upp i löparspåren. Den uthålligaste sorten kan du stöta på i Täby den 31 mars, när banorna ska provspringas inför Täby Extreme Challenge.onsdag 20/3 16:43

Kafé sålde köpejuice som färskpressad

Nyheter "Var en rolig grej" Café Mj´s i Mörby centrum saluförde juice som "vår egna färskpressade juice". Men när kommunens inspektörer var på plats upptäckte man att det var färdigköpt juice från en annan tillverkare i...onsdag 20/3 15:00