Bäst i test. Personalen på Viggbyholms Stationskafé firar pallplatsen de vunnit för deras semla. På bild från vänster: Saeid Abdulwehab, Denise Diaz, Huruy Osman, Linnea Boman.

En av stans bästa semlor finns i Täby

Hallå där Viggbyholms stationskafé, som hamnade på en tredjeplats i Stockholms största semmeltävling. Det med sin bulle med smaksatt grädde. Tävlingen arrangerades av krog- och nöjesguiden That’s Up.

  • Publicerad 12:13, 28 feb 2019

Grattis! Hur känns det att hamna på prispallen?

– Det känns jättebra, vi har kämpat jobbat hårt för det här, man hade ju drömt om att komma på en bra plats, men det var hård konkurrens, säger Linnea Boman, kaféchef.

Ni tävlade mot stora bagerier och kaféer inne i stan, hur känns det att stationskaféet blev tredje bäst av trettio tävlande?

– Vi har märkt att allt fler kommer inifrån stan. När man pratar runt med kunderna så kommer någon ifrån Solna och någon från stan. Det känns kul att folk åker hit med Roslagsbanan för att fika.

Hur sticker er semla ut?

– Vår mandelmassa är speciell då vi har grovhackad mandel i, sen smaksätter vi grädden med lite kardemumma och vanilj.

Hur kommer ni att fira detta?

– Ja, nu är folk iväg men när vi alla är samlade så ska vi fira detta. Just nu håller vi på att ladda upp inför fettisdagen på tisdag, så vi har en del att göra.

På vilket sätt laddar ni upp?

– Vi bakar väldigt många semlor! Vi kommer nog att baka ett hundratal. Vissa har förbeställt, men sen tror vi att det kommer rulla in fler beställningar under dagarna och folk som kommer in spontant, säger Linnea Boman.

Vallentunagänget städar upp i skogen – från hästryggen

Nyheter Nytt initiativ ska inspirera fler att plocka skräp i naturen Du kanske har hört talas om fenomenet plogging – där löpare passar på att plocka skräp under sin runda? Nu har Karin Strandberg startat motionsformen Pick and ride i Vallentuna, där skräpplockning...fredag 24/5 16:36

14-åring rånades i Danderyd

Nyheter ✓Blev slagen ✓Tre gärningspersoner I onsdags ryckte polisen ut till Viktor Rydbergs väg i Danderyd, där en 14-årig flicka ska ha blivit rånad och slagen av tre gärningspersoner.fredag 24/5 13:40
Stockholm Direkt