Testar på. "Det är faktiskt jättefint, jag har inte sett såna här stolar någon annanstans", säger Bosse Müller, som är på besök i Alvik tillsammans med barnbarnet Bibi som får äta banan i nya stolen. Foto: Karoline Montero Araya

En dag i Västerort: Soldyrkare älskar nya Rivieran i Alvik

ALVIKS STRAND 12:15. När solen värmer blir nya parken i Alvik populär. Här steker besökare i de nya solstolarna och imponeras av en barnslig nyhet.

  • Publicerad 16:20, 14 aug 2017

Under sommaren har det nya parkhänget vid Alviks strand öppnat för allmänheten. Och när solen gassar på vid lunchtid är det fullsatt i parken. Här trängs semesterfirare med de som bara passar på att ta sin lunchpaus utomhus.

Peter Rosén är på promenad med hunden Saga och stannar till i den nya parken.

– Det är fantastiskt att de öppnat den här tycker jag. Folk drar sig hit vilket betyder att det är lyckat, säger han.

I en av de nya solstolarna njuter Elisabeth Zimmerman av solen tillsammans med familj och släkt som är på besök.

– Det här är det bästa de gjort här på länge tycker jag. Stolarna är supersköna och vi gillar känslan när man kan komma närmare vattnet, säger hon och fortsätter:

– Det känns genomtänkt, och ett stort plus för barnstolarna man har satt upp. Det gör det ju mysigt för bebisar att vara med vid bordet, det ser man inte så ofta.

Elisabeth syftar på stolarna vid picknickborden i ena änden av parken, där några vuxenstolar har fått ge plats för små barnstolar.

"Folk drar sig hit vilket betyder att det är lyckat", säger Peter Rosén som promenerar förbi med hunden Saga. Foto: Karoline Montero Araya

"Det här är det bästa de gjort här på länge", säger Elisabeth Zimmerman (mitten). Fr v: Sophie Lagestrå, Elisabeth Zimmerman, Vera Lagestrå, Otto Lagestrå och Sven Zimmerman. Foto: Karoline Montero Araya

"Jättekul"

Anders Salomonsson, parkingenjör på Bromma stadsdelsförvaltning, glädjer sig åt att höra att de nya barnstolarna är uppskattade.

– Leverantören har barnstolarna i sitt sortiment så det blir ju ganska naturligt att man beställer dem, säger han.

Men om det blir mer anpassat för de allra minsta – i stil med barnstolarna i Alvik – när Brommas grönytor rustas i framtiden vågar han inte lova.

– Men det är ju jättekul att folk tycker om dem, det är helt klart något vi får ha i åtanke framöver, säger han.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Kritiserade bostäderna i Rissneskogen kan bli färre

Så kan planen för Spångadalen ändras Programmet för det nya området Spångadalen har fått hård kritik för att det innebär hundratals nya bostäder i Rissneskogen. Nu föreslår stadsbyggnadskontoret att mer av skogen ska bevaras.onsdag 12/12 16:39