POLISNÄRVARO. Polisen sätter nu in trygghetsskapande åtgärder i området efter nattens nya skjutningar. Foto: Läsarbild

En död efter skjutning i södra Stockholm

Två personer sköts i går kväll i Dalen i Enskede i södra Stockholm. Enligt vittnen ska de ha träffats av flera skott och en av dem, en man i 25-årsåldern, är nu bekräftat avliden. På fredagsmorgonen hade ännu ingen gripits och polisen har nu satt in "trygghetsskapande" åtgärder i området.

  • Publicerad 10:32, 20 okt 2017

Vi har ju haft en del skjutningar i regionen så självklart tittar vi på om det finns samband.

Det strax före 23-tiden i går kväll som boende i Dalen i södra Stockholm hörde flera skott. Polisen larmades och på platsen påträffades två män med skottskador.

De båda männen fördes till sjukhus.

En boende i området vittnar om hur han hörde flera smällar och sprang ut. Han påträffade då de två skadade männen, varav den ena uppges ha träffats av flera skott.

På fredagsförmiddagen bekräftade polisen att en man född 1991 har avlidit till följd av skottskador från händelsen. Ärendet är nu rubricerat som mord och mordförsök.

Den andra personen vårdas fortfarande för skador.

Stor polisnärvaro i området

Under natten till fredagen har det varit en stor polisnärvaro i Dalen. Tekniker arbetade på platsen redan igår kväll och i dag fortsätter förhör och dörrknackningar. Arbetet fortsatte även på fredagsförmiddagen och ett stort antal förhör uppges ha hållits. Någon misstänkt gärningsman har dock ännu inte gripits.

Under dagen sjösätter polisen nu en trygghetsskapande insats för att öka säkerheten och stävja oron i området.

–  Vi kommer även att ha trygghetsskapande åtgärder i området. Det innebär bland annat att vi har polispersonal på plats, säger Lars Byström vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

I Stockholm har antalet gängrelaterade skjutningar ökat drastiskt de senast åren. Polisen utesluter inte att det finns samband med gårdagens händelse.

– Vi har ju haft en del skjutningar i regionen så självklart tittar vi på om det finns samband, säger Lars Byström.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.