Arkivbild. Pia Sjökvist och och Kjelle Andersson vid tidningens besök i parkleken Fagerlid 2015. Nu ska den få ny belysning. Foto: Mikael Andersson

En dryg miljon satsas på ny belysning i Hökarängen

1,1 miljoner kronor av stadens nya trygghetspengar går till parkleken Fagerlid i Hökarängen. Mer och bättre belysning ska göra den populära parkleken tryggare.

  • Publicerad 12:22, 11 apr 2019

Parkleken vid fritidsgården på Cigarrvägen i Hökarängen, som används av bland annat öppna förskolan, är för mörk. Det har stadsdelen ansett länge och därför ansökt om pengar till ny belysning, något som man nu har fått.

– Det är en halv hektar stor yta där det idag finns tre belysningspunkter och svag allmän belysning. Det gör att den under stora delar av året varit väldigt mörk. I och med att det är en väldigt populär parklek som används både sommar- och vintertid så är det angeläget att vi får bättre belysning, säger Farsta stadsdelsnämnds ordförande Lars Jilmstad (M).

Utförs mellan maj och oktober

Just nu pågår även andra förbättringsarbeten vid parkleken med bland annat en helt ny byggnad. Nu har stadsdelens parkingenjör Jan Ekman fått uppdraget att genomföra arbetet med den nya belysningen, som beräknas pågå mellan maj och oktober i år.

De 1,1 miljoner kronorna som nu satsas på Fagerlids belysning kommer från stadens nya trygghetsutskott som har en pengapåse med 100 miljoner kronor som är öronmärkta för trygghetsskapande insatser i stadsdelarna. Det är ur den som Farsta stadsdelsnämnd sökt och nu fått pengar.

– Min förhoppning är att åtgärderna vi nu tagit ska leda till att trygghetssituationen på dessa platser förbättras samt att fler stadsdelar inventerar och inkommer med ansökningar om trygghetsinvesteringar, säger äldre- och trygghetsborgarrådet Erik Slottner (KD) i ett pressmeddelande.