En förd till sjukhus efter villabrand

En villabrand utbröt tidigt på fredagsmorgonen i Stenhamra. En person fick föras till sjukhus med rökskador.

  • Publicerad 11:52, 23 nov 2018

Räddningstjänsten fick in larmet vid femtiden. Personen som larmade försökte själv släcka till dess att räddningstjänsten kom fram.

När styrkorna kom till villan i Stockby i Stenhamra visade det sig vara en så kallad krypbrand i väggarna.

– Branden har gått i konstruktionen, längs ledningarna i väggarna och isoleringen. Vi förmodar att det rör sig om ett elfel, säger Gunnar Hansson, yttre befäl på Södertörns brandförsvar.

En person fick föras till sjukhus för kontroll efter att ha fått rök i sig.

Huset står kvar och klarade sig relativt bra, men enligt räddningstjänsten blev det en hel del rök- och sotskador, bland annat på inredningen. Med hjälp av värmekameror och rivning av väggar försökte räddningsstyrkorna under fredagsmorgonen säkerställa att branden inte skulle sprida sig.

Enheter från fyra brandstationer kallades till villan för att säkerställa att huset kunde räddas och att branden inte skulle sprida sig.

– När det brinner i konstruktionen på det här sättet kan det ta sig åt alla håll, säger Gunnar Hansson.

På fredagsmorgonen var dock läget under kontroll.

Grannar i Stenhamra störs av nytt mystiskt ljud

Nyheter Ett nytt mystiskt ljud stör Stenhamrabor på nätterna. Frågan är varifrån det kommer. Är det musteriet igen? Eller kanske vattentornet?söndag 19/5 9:15

Svårt att få färdtjänstbil från Ekerö

Nyheter Att åka färdtjänst från stan till Ekerö är enkelt. Men åt andra hållet är det svårare. Det får den flitige Ekeröbesökaren Börje Karlsson, 83, ofta erfara.lördag 18/5 1:15