Fyra av fem personer är släppta från häktet men misstankarna om grov ekonomisk brottslighet kvarstår. Foto: Evelina Hertz

En fortsatt häktad i ekobrottshärvan kring Al-Azhar

I januari greps och häktades fem tidigare styrelsemedlemmar i Al-Azharskolans ägarstiftelse, misstänkta för grov ekonomiskt brottslighet. Endast en är fortfarande häktad, men misstankarna kvarstår mot samtliga.

  • Publicerad 16:31, 10 jan 2019

Det var i mitten av november som de fem personerna i Al-Azharskolans ägarstiftelse greps och senare häktades. Samtliga är misstänkta för grov trolöshet mot huvudman samt grovt bokföringsbrott och en av personerna, stiftelsens tidigare ordförande, är även misstänkt för grov penningtvättsbrott.

Flera i Al-Azharskolans styrelse häktade

– Samtliga utom en av de häktade har nu släppts, men misstankarna kvarstår. Den personen som är fortsatt häktad är misstänkt för samma saker som de andra men också för grov penningtvätt, säger Niklas Ahlgren, presskommunikatör på Ekobrottsmyndigheten.

En fortsatt häktad

Enligt Niklas Ahlgren är skälen till att mannen är fortsatt häktad att det finns risk för fortsatt brottslighet, att han ska förstöra bevis eller på annat sätt förstöra brottsutredningen eller fly.

– Han är häktad fram till den 24 januari då han antingen måste släppas, omhäktas på nytt eller åtalas. Däremot är min gissning att åtal inte kommer väckas än eftersom ekobrottsförundersökningar brukar pågå länge, säger Niklas Ahlgren.

Se bilder: Han är Stockholms Johnny Depp

Nyheter Look-a-like-utmaning – är DU lik någon kändis? I sju år har han jobbat på att bli den bästa Johnny Depp look-a-liken i världen. Södermalmsfrisören Seba Alón får en hel del personer att vända sig efter honom på gatan.tisdag 23/7 19:37

Barn misstänks inblandat i Rågsvedsmord

Nyheter Kvinna överfölls med kniv och dog Ett barn misstänks för brott i samband med knivmordet på en kvinna i Rågsved tidigare i juni. Nu inleds en LUL 31-utredning, som sker då någon som är under 15 år kan misstänkas för ett brott.tisdag 23/7 13:46

Vi är Västerort

Stockholm Direkt