En man är nu gripen misstänkt för knivskärningen tidigare i eftermiddags. Foto: Sacharias Källdén

En gripen efter knivskärning i Solhem

En man hittades knivhuggen i Solhem på fredagseftermiddagen. Nu har polisen gripit en person som misstänks ligga bakom dådet.

  • Publicerad 17:38, 18 okt 2019

Vid 14-tiden larmades polisen till Solhem där en man med stickskador påträffades. Flera personer blev vittnen till händelsen.

Man med stickskador påträffad i Solhem

Nu har en man gripits, misstänkt för att ligga bakom dådet.

– Jag kan inte säga exakt var han greps men enligt uppgifter som kom fram i utredningen så var ett antal adresser intressanta och han greps på en av dem. Det hela gick lugnt till, säger Åsa Wallentin, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Hon kan inte säga något om motivet bakom händelsen, eller kommentera ifall det finns någon koppling mellan den misstänkta gärningsmannen och brottsoffret.

– Nu ska vi hålla förhör med den misstänkte och även med målsägaren som är på sjukhus. Vi ska också sammanställa förhören vi hållit med olika vittnen, säger Åsa Wallentin.

Elever blev vittnen

Händelsen inträffade vid Spångahallen och några högstadieelver på Spånga grundskola, som befann sig i närheten, såg hela eller delar av förloppet, enligt skolans rektor Christine Akalla.

– Vi har tagit hand om dem, de har fått prata med elevhälsoteamet och polisen, och deras vårdnadshavare är kontaktade. Händelsen inträffade på andra sidan idrottshallen, inte närmast skolan, så det var några stycken som såg det det som hände, säger hon.

Om några elever eller föräldrar har frågor till skolan om hur de hanterar händelsen uppmanar Christine Akalla dem att höra av sig (se faktaruta).

– Vi kommer att följa upp med eleverna på måndag och finns här om någon har funderingar, säger Christine Akalla.

Enligt uppgifter på polisens hemsida ska målsägaren vara allvarligt skadad men läget ska vara stadbilt.

Har du frågor?

Om du har frågor eller information om händelsen, vänd dig till Polismyndigheten telefon 114 14.

Om du känner oro eller vill veta mer om vad Spånga grundskola gör, ring Christine Akalla, rektor, 08-508 413 07

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt