En person greps på platsen, misstänkt för att ha anlagt branden. Foto: Sacharias Källdén

En gripen efter misstänkt anlagd brand i Bromsten

Räddningstjänsten larmades igår morse till en villa i Bromsten som fungerar som boende för tillfälligt hemlösa. En person greps på platsen, misstänkt för mordbrand.

  • Publicerad 12:11, 12 mar 2018

Vi har inga avtal med migrationsverket och jobbar inte med den målgruppen

Det var strax innan klockan åtta i söndags morse som larmet kom. Villan i Bromsten är ett boende för tillfälligt hemlösa som drivs av företaget Bent boende AB.

– Det var 13 personer som bodde där nu, inklusive några barn, säger Dimitri Simis, engagerad i företaget och suppleant i styrelsen.

Samtliga kunde ta sig ut på egen hand. Två personer fick åka till sjukhus för att plåstras om, men fick endast lindriga skador.

Greps på platsen

När brandkår och polis kom till villan greps en man som befann sig på platsen. Han är nu frihetsberövad och anhållen misstänkt för mordbrand.

– Det rör sig om en person som är psykisk sjuk och mår dåligt. Han får nu vård, säger Anders Bryngelsson, på polisens mediacenter.

Nu ska en teknisk undersökning göras på platsen.

Själva huset fick omfattande skador av branden, som enligt Dimitris Simis startade i en säng i ett av rummen.

– Det är totalt förstört inuti. Det blev rökskador och även vattenskador eftersom brandkåren fick öppna upp taket för att kunna släcka branden. Vi vill självklart återställa det så snart som möjligt men det kommer att ta lite tid, säger Dimitris Simis.

Polisen har i nuläget inget misstänkt motiv till varför branden anlades. I andra medier har boendet omskrivits som flyktingboende, vilket inte stämmer, enligt Dimitris Simis.

– Vi har inga avtal med migrationsverket och jobbar inte med den målgruppen, det är helt felaktigt, säger han.

Vad händer med de boende nu?

– Av de som bodde hos oss har vi själva omplacerat en person, då vi samarbetar med andra boenden. Resten har varit placerade hos oss av socialtjänsten i Stockholms stad, och samtliga har redan fått andra tillfälliga lösningar genom staden. De agerade snabbt, säger Dimitris Simis.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nej – Midsommarfirandet är inte hotat

Nyheter Falskt rykte rör upp känslor i Norra Ängby Enligt ett Facebook-inlägg från Norra Ängby Trädgårdsstadsförening såg det traditionsenliga midsommarfirandet i Björklunds Hage ut att vara hotat. Men så allvarligt är inte läget, menar Carola...torsdag 21/6 13:26

Ge dig ut på sjön – utan egen båt

Nyheter Sjölivet i Västerort och Järfälla som inte kostar skjortan En av alla fördelar med att bo i Västerort och Järfälla sommartid är såklart närheten till Mälaren. Stranden i all ära men ibland vill man kanske njuta av sjön utan att behöva hoppa i plurret. Här är...torsdag 21/6 12:42