Gripen. Ytterligare en person har gripits misstänkt för mordförsök efter en skottlossning i Sickla. Foto: Sacharias Källdén

En man gripen för mordförsök i Nacka

Tre män har begärts häktade misstänkta för inblandning i mordet och mordförsöken i Råcksta och Sickla som ägde rum tidigare under hösten. Nu har en fjärde person gripits misstänkt för mordförsök i Sickla.

  • Publicerad 12:16, 7 nov 2019

En skottlossning i Sickla i början av september ledde till att två män – en taxichaufför och en student – skadades, trots att de inte var måltavlor. Istället rör det sig om en 33-årig man som gärningspersonerna ska ha varit ute efter.

Två män skadade vid skottlossning i Sickla

Knappt två veckor tidigare sköts 18-åriga Ndella Jack ihjäl i en lägenhet i Råcksta, där polisens teori är att måltavlan egentligen var samme 33-åring, som var gift med Ndella.

Onsdagen den 6 november häktades tre män från Brandbergen, Haninge kommun, misstänkta för inblandning i mordet på Ndella Jack, samt skjutningen i Sickla, Nacka.

Tre män häktas för inblandning i Råckstaskjutningen

Senare under onsdagskvällen greps ytterligare en person.

– Det är en man som greps igår kväll, misstänkt för mordförsök i Nacka, säger Åsa Wallentin, presstalesperson på polisen, på torsdagen.

Hon vill inte ge ytterligare detaljer om hur gripandet gick till.

Mannen kommer att begäras häktad skriver polisen på sin hemsida.