En mötesplats med kurage

Solnas ungdomar har fått en ny träffpunkt – mötesplatsen Kurage i Järvastaden är invigd.

  • Publicerad 18:00, 4 feb 2018

Det ska skapas något här.

Det var festligt och gott om politiker, ungdomar och förvaltningsfolk på invigningskvällen. Däremot var ungdomarna från själva Järvastaden lätt räknade. Än så länge går de flesta av stadsdelens yngre invånare på fritids och i lågstadiet.

Men besökarna på Solnas fritidsgårdar bryr sig inte så mycket om stadsdelsgränser. Erik från Frösunda och Hani från Råsunda hade lockats till invigningen av kompisar som brukar gå på fritidsgården Torpet i Bagartorp.

– Fräscha lokaler. Men vi är nog mest nyfikna på vad som finns i de olika rummen, sa Hani och Erik.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Peter Edholm (L) invigningstalade och hoppades att Kurage blir mer än en träffpunkt:

– Det ska skapas något här och jag vet att personalen är öppen för ungdomarnas idéer, sa han.

Titti Tesfazghi, Malin Stensson och Fanny Jansson ska arbeta på den nya gården, som helst vill kalla den "en mötesplats för unga".

– I början kommer vi nog mest nå ungdomar i närområdet. Men med tiden tror jag att vi även kan locka ungdomar som bor lite längre bort, säger Titti Tesfazghi.

Redan nu är en kör och en teatergrupp på väg att ta form på Kurage. En utställning och flera internationella projekt är också på gång

Mehrdad Tayeban kommer att vara föreståndare för både Kurage och Torpet, som får nya lokaler närmare Bagartorps centrum och byter namn till Torget.

– Det är bra tänk bakom Kurage. Vi är ute efter ungdomar som vill köra egna projekt, säger Mehrdad Tayeban.
 

MER Kurage

VAR: Fridensborgsvägen 100, i Raoul Wallenbergskolan i Järvastaden.

ÖPPET: Till en början från klockan 13, men definitiva öppettider ska diskuteras fram med ungdomarna som besöker Kurage.

PROFIL: Mänskliga rättigheter, projekt, utställningar, kör, teater. Susanne Vollmer har stått för den konstnärliga utsmyckningen.
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

MP vill ha Medborgarbudget

Nyheter Miljöpartiet i Solna vill att invånarna ska ha direktinflytande över en del av kommunens budget, en så kallad Medborgarbudget. Den vanligaste formen är att kommunen avsätter en del av...torsdag 19/7 17:29

MP: Grönt ljus för fler busskörfält

Nyheter Ännu ett oppositionsparti i landstinget höjer rösten till förmån för SL:s bussförare. Att slippa kolla biljetter och ha tillgång till fler körfält är deras bud för att förbättra arbetsmiljön.torsdag 19/7 14:27