Brännskada. En person skadades när en bengalisk eld kastades mot läktaren under derbymatchen. Foto: Andreas Enbuske

En person brännskadad under derbymatchen

En person brännskadades under söndagens derbymatch, när en bengalisk fackla kastades från en läkare till en annan. Polisen fick även tackla upplopp, misshandel och stormning av planen.

  • Publicerad 12:05, 7 okt 2019

Söndagens polisinsats vid derbymatchen mellan Djurgården IF och Hammarby IF på Tele2 Arena började lugnt. Men under matchen brännskadades en person av en bengalisk fackla som kastats från en läktare till en annan. Detta meddelar polisen via sin hemsida.

– Det här ser jag särskilt allvarligt på och är något som jag och arrangören behöver prata vidare om.. Samtidigt hoppas vi kunna lagföra personen som gjort sig skyldig till det då vi gått igenom filmmaterial från matchen, säger polisens kommenderingschef Towe Sköld, i ett uttalande.

En anmälan är upprättad i ärendet.

Upplopp och planstormning

Innan matchen drabbade supportergrupper samman i ett våldsamt upplopp, som polisen lyckades avstyra.

Under matchen eldades drygt 250 bengaliska eldar och ett 100-tal personer har sprungit in på planen. Efter matchen har ett 70-tal personer omhändertagits på grund av ordningsstörningar, enligt polisen och fördes bort i bussar.

Ett antal åskådare har också blivit misshandlade intill arenan och det har varit slagsmål i kollektivtrafiken mellan supportergrupper. Händelserna har skett efter matchen och en person är gripen i ärendena.

Kransens blivande sexor får inte gå kvar

Nyheter Förälder: "Att de skulle kastas ut från skolan har aldrig varit på tal" Femmorna får inte gå kvar på Midsommarkransens grundskola nästa höst. Det bekräftar grundskolchefen i mejl till SöderortDirekt. Nu bör eleverna förbereda sig på att byta skola till sexan.torsdag 17/10 20:51

Här styr ungdomarna själva upp gården

Nyheter Unga förebilder ska visa vägen framåt i Älvsjö Tonåringar som redan är förebilder på Ungdomens hus axlar nu på allvar rollen som ledare. Med kärlek och stolthet vill de visa alla på gården och Älvsjös vuxna att unga kan ta ansvar.torsdag 17/10 20:00