En person död efter skottlossning i Hässelby

Vid sextiden i morse inträffade en skottlossning i Hässelby. När polisen kom till platsen påträffades en person avliden.

  • Publicerad 07:59, 13 jun 2018

En stor polisinsats pågår just nu i Hässelby efter en skottlossning som inträffade strax innan klockan sex i morse. Polisen fick in flera samtal om ljud som lät som skott och när de kom till platsen påträffades en person avliden.

– Anhöriga är inte underrättade än så därför får vi vänta med att gå ut med mer uppgifter. Av den anledningen vill jag inte heller säga var i Hässelby det har skett, säger Åsa Wallentin, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Polisen hittade även en brinnande bil i närheten av platsen där skottlossningen skedde.

– Eftersom den hittades bara minuter efter tror vi inledningsvis att det kan vara flykttblen. Det finns uppgifter om att det ska vara flera gärningsmän så därför söker vi i nuläget efter flera personer, säger Åsa Wallentin.

Polisen söker vittnen

En förundersökning om mord är nu inledd. Under dagen kommer en teknisk undersökning att genomföras och även dörrknackning för att samla in vittnesuppgifter.

Personer som har sett eller hört något uppmanas att höra av sig till 114 14.

Skjutning. Bild från brottsplatsen. Foto: Michael Hoffman / Mostphotos

Nu är influensan här – riskgrupper får gratis vaccin

Nyheter Årets vaccin effektivare och bättre än tidigare Influensasäsongen har anlänt till Stockholm. Det betyder att över hundra tusen personer i länet kommer få hög feber, svår muskelvärk och hosta. Vissa personer i Stockholm erbjuds nu gratis...måndag 18/11 15:25

Deras gym ska runda friskvårdsbidraget

Nyheter Cyklister ska kunna nyttja bidraget för service och vinterdäck Stockholm har fått ett cykelgym med en PT som är specialinriktad mot cyklister. Målet är att underlätta för stans cyklister och att stockholmare som cykelpendlar ska kunna få bidrag för bland annat...måndag 18/11 14:20

Vi är Västerort

Stockholm Direkt