Söderholmsskolan i Vårberg är en av skolorna som gått ut med varningar om att en man försökt kontakta deras elever. Flera andra skolor, i bland annat Skärholmen, Stureby och Enskede har skickat ut liknande brev till föräldrar. Foto: Arkivbild

En person gripen efter skolvarningar om godisbjudande man

Den senaste veckorna har flera skolor i söderort varnat för en man som försöker locka till sig barn till sin bil. Nu har en man i 20-årsåldern häktats.

  • Publicerad 10:44, 31 jan 2019

De senaste veckorna har flera skolor och förskolor i Skärholmen och Vårberg skickat ut brev till föräldrar där de varnat för att en man i en bil försökt ta kontakt med elever på skolorna.

Skolor varnar för godisbjudande man

Även Sturebyskolan och Enskede skola gick förra veckan ut med varningar, efter att en man ska ha försökt dra in en flicka i sin bil i närheten av Sturebyskolan, rapporterade tidningen Mitt i.

Man gripen

I slutet av förra veckan grep polisen en man i 20-årsåldern. Han är nu häktad.

– Han är misstänkt för liknande brottslighet på andra platser, men det är ännu inte utrett om han kan misstänkas för de ärenden som drabbat skolorna. Men det känns bra att vi gripit honom, säger Andreas Lindberg, operativ koordinator på polisen i Skärholmen.

Tidigare har personen utanför skolorna beskrivits som en man i medelåldern och Andreas Lindberg säger att de nu måste höra vittnena, som i vissa fall är barn, noggrannare för att klarlägga om det är rätt person.

Sedan mannen greps har inga fler anmälningar om liknande ärenden kommit till polisens kännedom. Polisen i Skärholmen kommer ha fortsatt kontakt med skolorna i området medan utredningen pågår, säger Andreas Lindberg.

– Det fortsatta rådet vi kan ge är att säga till barnen att inte ta kontakt med okända personer runt skolområdet och kontakta en vuxen om de ser något avvikande, säger han.