Foto: Mostphotos

En person identifierad efter bombhot mot plan

Ett passargerarplan tvingades tidigare i dag vända tillbaka till Arlanda efter ett bombhot. Polisen har nu genomsökt planet och inget farligt föremål har hittats. En person bakom hotet har identifierats, enligt Aftonbladet.

  • Publicerad 11:29, 7 feb 2019

Enligt Expressen kom larmet om bombhotet in klockan 10.39 till Sjö- och flygräddningscentralen. Det ska gälla ett bombhot mot ett Boeing 737-plan från Norwegiean med 169 personer ombord och bombhotet ska ha kommit in strax efter att planet hade lyft.

Planet var på väg mot Nice men tvingades vända och ska ha landat runt 11-15-tiden på Arlanda igen enligt Aftonbladet som uppger att hotet ska ha kommit in via telefon från Oslo.

Polis och räddningstjänst ska vara kallade till Arlanda. Enligt Aftonbladet ska nationella insatsstyrkan vara på väg till flygplatsen.

– Vad jag kan säga är att vi arbetar med att ett flygbolag har tagit emot ett hot, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisen i Stockholm till Aftonbladet.

UPPDATERING: 12.00.

Enligt uppgifter till Aftonbladet står planet lägst ut på landningsbanan och alla passagerare och person ska evakueras. När alla har lämnat flygplanet ska det undersökas av Nationella bombskyddet.

UPPDATERING: 12.50

Enligt Aftonbladet har planet nu börjat att evakueras.

UPPDATERING 19.40

Enligt Aftonbladet har polisen inte hittat något farligt föremål i planet. Tidningen uppger att en person bakom hotet ska vara identifierad. Förhör har hållits med passagerare och besättning.

Händelsen utreds som grovt olaga hot och luftfartssabotage.